Инфо

17. јун 2010.17. јун 2010.
ПРИВРЕДНО НОВИНАРСКА ДЕЛЕГАЦИЈА ИТАЛИЈЕ У ШАПЦУ

У СРБИЈУ ВРЕДИ УЛАГАТИ

Градоначелник Шапца Милош Милошевић прошле суботе у Градској кући приредио је пријем за привредно новинарску делегацију италијанске регије Венето. Пре доласка у Шабац, гости из Италије посетили су новосадску фабрику “Уљарице Бачка“, боравили у Руми где су их примили министар пољопривреде Саша Драгин и председник општине Рума Горан Вуковић, а претходни дан провели су у Институту економских наука у Београду. Како су истакли, намера им је била да упознају привредне потенцијале Мачве и Срема и утис&
Градоначелник Шапца окарактерисао је посету као још једну добру прилику да се Шабац представи у најбољем светлу. Истовремено је оценио да досадашњи контакти са италијанским делегацијама нису дали очекиване ефекте.
- Италија је наш прворазредни привредни партнер и увек је била међу водећим земљама у спољнотрговинској размени Србије. Вежу нас и традиционално пријатељски односи. Али ипак остварени контакти нису у сразмери са постигнутом сарадњом. Од овог сусрета очекујем да заједнички анализирамо разлоге таквог резултата и допринесемо интензивнијој и конкретнијој сарадњи регије Венето и Шапца, закључио је градоначелник Милошевић.
Мартино Анђоло Монтања, градоначелник града Корнедо Вићентино, истакао је важност прикупљања информација на лицу места и стицања реалне слике о Србији и њеним грађанима. Према његовом мишљењу, то је најбољи начин да се пословни свет Италије упозна са потенцијалима наше земље.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa