Инфо

24. јун 2010.24. јун 2010.
ПЛИВАЧКИ ШАМПИОН У ШАПЦУ

ВЛАДАН ЗЛАТА ВРЕДАН

У посети Шапцу и Пливачком клубу “Делфин“ у суботу је боравио проф. др Владан Марковић, један од најпознатијих српских пливача у историји овог спорта
Сјајни српски пливач, специјалиста за делфин стил, сада професор Високе школе за спорт и здравље у Београду, и такмичар на пливачким мастер турнирима у свету, у Шабац је дошао да, саветима и непосредним деловањем, помогне шабачком клубу чији млади пливачи постижу све боље резултате. Тренер “Делфина“, професор Небојша Познановић управо код доктора Марковића, на Високој школи за спорт и здравље, студира за пливачког тренера. Велико искуство и знање сјајног пливача и педагога Владана Марковића, много ће значити младим делфинима из Шапца.
Признања за историју
Да подсетимо читаоце: Владан Марковић је четвороструки олимпијац СРЈ, Црне Горе и Србије, и Србије (Атланта 1996, Сиднеј, 2000, Атина 2004, Пекинг 2008.). Освојио је три медаље на Медитеранским играма, четвороструки је балкански шампион на 100 и 200 метара делфин стилом, седми на светском првенству у Рио де Жанеиру и учесник, чак, девет европских првенстава са пласманом од деветог до 15-ог места. На Универзијади у Шпанији (Палма де Мајорка) освојио је четврто место. Такмичење је одржано у јуну 1999. године, непосредно после бомбардовања наше земље од стране НАТО пакта, када је студентска репрезентација Србије практично у последњи тренутак стигла на такмичење. И поред свих неугодности пута и непотпуних припрема, изванредном српском пливачу медаља на 200 метара делфин стилом измакла је за две десетинке секунде. Владан Марковић је и једини српски репрезентативац (из тадашње СЦГ), који се такмичио у свету у време бомбардовања Србије. У априлу 1999. године пливао је на светском првенству у малим базенима у Хонг Конгу. Како је у томе успео? Тако што је, од јануара те године, био на припремама са македонском пливачком репрезентацијом у Скопљу.Са колегама из Македоније је и отишао у Хонг Конг и успешно се такмичио.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa