Инфо

1. октобар 2015.1. окт 2015.
ПИСМА ЧИТАЛАЦА

ГРЕЈАЊЕ ДАЉИНСКИ - ХАРАЧ ФИКСНИ

У вези са покренутим грађанском иницијативом за преиспитивање, корекцију и смањење фиксног дела обрачуна за топлотну енергију Ј.К.П.“Топлана“ Шабац и подношених захтева од 06. јула и 05. августа, на основу потписа 35 председника Скупштине станара који представљају 1.150 грађана потрошача топлотне енергије, обавештавамо јавност и заинтересоване грађане, да градско веће града Шапца није прихватило ни један од три захтевом-иницијативом понуђена предлога за умањење од 50% овог неоправдано високог и тешког намета, који тренутно износи 26,08 дин. по м2 стамбеног простора, без обрачуна за утрошен у топлотну енергију.
За илустрацију тежине овог намета треба навести да он погађа сваког потрошача прикљученог на систем даљинског грејања, којих има близу 10.000 са власницима пословних простора, тежи у просеку но 15.000,00 до 20.000,00 динара на годишњем нивоу, и да је тај намет 3-4 пута већи од пореза на имовину за исти стан од нпр. 50 м2, чији порез на годишњем нивоу износи између 5.000,00 и 6.000,00 динара.
Питамо се само да ли се овако прикупљена енормна количина средстава користи у потпуности за функционисање Ј.К.П ”Топлана“ Шабац (плате запослених) чији је оснивач град, или се нешто од тих средстава користи и у друге сврхе.
Ми грађани сматрамо да као обвезници имамо право да знамо да ако смо нешто у обавези да платимо онда треба да знамо и зашто то чинимо и где се троше наша давања. Па смо од градског већа нашим поновљеним захтевом од 05. Августа затражили да нам се достави разрашњени начин са подацима, параметрима и калкулацијамапо којима је у оквиру постојеће методолигије и тарифног система формирана и утврђена накнада за фиксни део у износу од 26,08 дин/ м2,али до данас градско веће није доставило никакав одговор.
С обзиром да и градоначелник Шапца игнорише наше захтеве од 03.09. и 05.10.2015 год. за пријем на разговор због постављања компромисног решења и договора, и уколико од 15.10.2015 год. и почетка нове сезоне не започне најављени обрачун топлотне енергије по јединственој методологији Владе Републике Србије, бићемо принуђени на преузимање нових корака и акција у вези са покренутом иницијативом о чему ћемо путем конференција за штампу обавестити јавност и позвати заинтересоване грађане да нам се придруже.
Председник скупштине станара, Це

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa