Инфо

24. јун 2010.24. јун 2010.
СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА ШАПЦА

ХИМНА СРБИЈЕ УБРЗАЛА СКУПШТИНУ

Након сликовитих коментара одборника Српске радикалне странке Србољуба Живановића на извештаје рада јавних предузећа у 2009. години приликом којег је, између осталог, чланове владајуће коалиције подсетио да се може лако десити да се понови пети октобар 2000., заседање градске скупштине кренуло је мирнијим током а одборници бивали све нестрпљивији да се седница приведе крају не би ли, како доликује, пропратили наступ наше репрезентације на Светском првенству у фудбалу.
Следећа тачка дневног реда односила се на усвајање плана детаљне регулације “Касарске ливаде“ у Шапцу. Директорка Јавно урбанистичког предузећа „План“ Јасмина Стевановић обавестила је присутне о важности и циљевима овог пројекта, подвлачећи чињеницу да на овој локацији од 1995. године није постојало никакво планско решење. Најактивнији опонент деветог заседања градске скупштине представник радикала Србољуб Живановић пре гласања је поздравио одлуку да се изврши детаљна планска регулација, али и, наводећи примере градских улица које су у више наврата обнављане па прекопаване, упозорио на могућност да се и у овом случају може десити да се планирано не спроведе у дело.
Тачка по којој се разматрао извештај рада грађанског браниоца Милош Мијаиловић, послужила је као повод Живановићу да прокоментарише стање људских права у нашем граду: “У вом граду је све више људи без посла. Они траже социјалну помоћ од омбудсмана. Појединци прете и самоубиством. То су страшне ствари. За то време наша власт разматра закон који подразумева несметано прислушкивање грађана. Толико о демократији и људским правима.“
Ближио се тренутак почетка утакмице Србија-Немачка, па су наредне три тачке : одлука о накнади за заштиту и унапређење животне средине града Шапца, одлука о изменама и допунама одлуке о комуналним делатностима и одлука о забрани продаје алкохолних пића након 22 часа у трговинским објектима на територији града Шапца, које је сажето изложио Милан Васић, обједињене.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa