Инфо

8. октобар 2015.8. окт 2015.
САВЕТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА

ПРЕПОЛОВИТИ БРОЈ НАСТРАДАЛИХ

Савет за безбедност саобраћаја града Шапца одржао је прошле среде још један састанак са Агенцијом за безбедност саобраћаја на којој се говорило о циљевима Националне стратегије у овој области. Активности Агенције усмерене су на јачање капацитета локалних савета.
-Агенција је представила концепт који се односи на јачање капацитета локалних самоуправа у складу са Националном стратегијом за безбедност саобраћаја на путевима, која предвиђа да у 2020. години буде дупло мањи број најтежих последица саобраћајних незгода у Србији. На овај начин покушавамо да децентрализујемо послове безбедности саобраћаја и да их са националног нивоа спустимо на локални. Поред тога покушавамо и да оснажимо све институције које функционишу на локалном нивоу, а које треба да буду усмерене ка унапређењу безбедности саобраћаја, свака у свом делокругу. Треба заједнички да раде и координирају послове на бољи и ефикаснији начин, што ће довести до постизања циља, рекао је помоћник директора Агенције за безбедност саобраћаја Драгослав Кукић.
Шабац се нашао међу 10 градова и општина у Србији у којима ће се спроводити овај пројекат. Заменик градоначелника Немања Пајић сматра да је ово прилика да се размене и поделе најпозитивнија искуства како би се побољшали и повећали капацитети рада локалног Савета. Пајић је истакао да је највећи циљ да 2020. године не страда ни једно дете у саобраћајним незгодама и да ће њихов рад бити фокусиран на то.


М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa