Инфо

8. октобар 2015.8. окт 2015.
Конференција о новинама у области заштите менталног здравља

МОДЕЛИ И ПРИМЕРИ ДОБРЕ ПРАКСЕ

Иновативни модели и примери добре праксе у заштити менталног здравља у заједници, назив је конференције одржане у Центру за стручно усавршавање у Шапцу. Добродошлицу присутнима пожелели су Мирољуб Николић, директор шабачког „Каритаса”, и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
О услугама у заједници за особе са менталним сметњама и интелектуалним потешкоћама говорио је проф. др Мирослав Бркић, а о достигнућима модерне психијатрије предавање је одржао проф. др Паоло Серра. Посетиоци су, између осталог, упознати са новим услугама „Каритаса”.
Подсећања ради, у Шапцу је 31. августа 2015. године отворен Дневни боравак за особе са менталним сметњама и интелектуалним потешкоћама, први такве врсте у Србији. Пројекат је суфинансирала Европска унија из претприступних ИПА фондова са више од 140.000 евра, а реализовали партнерски „Царитас“ Шабац, Град Шабац и италијански донатор у оквиру програма „Отворени загрљај“. Програм је остварен у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Министарством здравља Републике Србије, са циљем да се побољша социјална инклузија особа са интелектуалним и менталним потешкоћама.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa