Инфо

8. октобар 2015.8. окт 2015.
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ДРЖАВОТВОРНОГ ПОКРЕТА

ПОВЕЋАТИ КАЗНЕ ЗА ПИСАЊЕ ГРАФИТА

Током протеклих година, велики број грађана Шапца и градска управа су уложили велики износ сопствених средстава у сређивање оронулих фасада на кућама и јавним грађевинама. На жалост, сведоци смо да се исте те фасаде, одмах након завршетка радова, уништавају писањем графита и порука, од стране непознатих извршилаца. Апели грађана Шапца и градске управе да се фасаде приватних кућа и јавни објекти не уништавају, очигледно нису уродили плодом.
Имајући у виду, да је казнена политика у овој области регулисана Одлуком о комуналним делатностима Града Шапца, који доноси Скупштина Града Шапца, позивамо је да на првој наредној седници промени ову Одлуку и повећа износ казне за уништавање фасада. Наиме, досадашњи минимални износ казне за физичко лице, које комунална полиција затекне у уништавању фасаде је била 5.000,00 динара. Имајући у виду обим штете који се наноси власнику објеката, Државотворни покрет Србије захтева од Скупштине Града Шапца да се минимални износ казне повећа на 40.000,00 динара.
Надамо се да ће запрећена казна бити довољан разлог да непознати починиоци престану да уништавају Град Шабац и тиме наносе огромну материјалну штету власницима објеката. Комуналну полицију Града Шапца позивамо да подноси пријаве против починилаца и да након законом предвиђеног поступка, њихова имена дају власницима објеката, да би они могли да их туже надлежном суду за надокнаду штете.
Државотворни покрет Србије, Пове

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa