Инфо

5. новембар 2015.5. нов 2015.
АКАДЕМИК ПРОФЕСОР ДОКТОР МАРКО ТОДОРОВИЋ ДОБИТНИК ВИСОКОГ ПРИЗНАЊА ЗА ИНОВАЦИЈЕ

ИЗУЗЕТАН ДОПРИНОС СВЕТСКОЈ НАУЦИ

На Сајму иновација и патената, недавно одржаном у галерији “Прогрес” у Београду, Шапчанин академик, професор доктор Марко Тодоровић, проглашен је за јунака науке и проналазаштва. Високо признање уручено му је за изузетна научна и иновативна решења. Она се односе на домаће поље у области нових технологија, и допринос светској науци.
С тим у вези Српска академија иновационих наука, својом одлуком номиновала га је за нобелову награду из хемије. Њихово образложење је да је Тодоровић дао изузетан допринос светској науци, својим укупним научно-истраживачким радом. У Академији су посебно издвојили Тодоровићев допринос на подручју доградње Медељејеве таблице периодног система елемената, који по својој концепцији представља оргинални приступ систематизацији хемијских елемената. Тако модификовани систем може да се прихвати као уџбенички материјал за примену у пракси и едукацији из хемије на свим нивоима. Са овом доградњом периодног система и другим научним радовима академик Тодоровић отворио је нове путеве хемије за будући укупни развој човечанства.
- Желим да у мом граду представим номинацију, бројним грађанима који ме често сусрећу и питају за детаљнија образложења. Номинација се односи за 2016. годину и намеравам да будући скуп ускоро организујем у сали Шабачке гимназије, додаје академик, професор доктор Марко Тодоровић.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa