Инфо

5. новембар 2015.5. нов 2015.
УЧЕНИЦИ ОШ „ВУК КАРАЏИЋ“ ПРОСЛАВИЛИ ДАН ШКОЛЕ

КОРАК БЛИЖЕ НОВОМ ЈУБИЛЕЈУ

Најстарија шабачка Основна школа „Вук Караџић“ прошлог петка прославила свој сто двадесет осми рођендан. Обраћајући се гостима, колегама пензионерима, родитељима и деци директор Драгослав Павловић изразио је задовољство постигнутим у протеклој години.
- Година по годину и тако сто двадесет осма година наше прелепе школе, најстарије наменски саграђене школе у нашем граду Шапцу. Задовољни смо. Колектив максимално улаже напор да децу припреми за даљи живот. Желимо да наставимо с мотом да будемо школа у коју ће радо долазити деца, њихови родитељи и наставници. Наставници који ће бити поносни својим ученицима, а и сами ученици који ће касније нашу школу приказати у најбољем светлу - рекао је директор.
Традиционално, као и претходних година, изведена је представа коју су припремили ученици од петог до осмог разреда заједно са проф. српског језика и књижевности Весном Вуковић.
- Било је дивно радити у протеклих месец и по дана са децом. У односу на прошлогодишњи текст ове године им је било много лакше јер смо радили по сценарију насталом по текстовима из збирке приповедака „Јутра плавог сљеза“ Бранка Ћопића, омиљеног дечјег писца. Воле да читају његова дела, разумеју његов хумор, његову емоцију па им је самим тим и задовољство било веће. Трудимо се и трудићемо се у будуће - обећала је проф. Вуковић која је за приредбу посвећену стогодишњици рођења Бранка Ћопића написала сценарио.
За сценографију и овога пута побринуо се уиграни тим учитељица Милена Драгојевић и Татјана Чолић, а за главни део глумци Љиљана Ђуровић, Милица Пајић, Виолета Јовановић, Предраг Станковић, Немања Васић, Наташа Драгић, Катарина Срдановић, Стефан Трифковић, Огњен Филиповић, Никола Јовичић, Вукашин Радовановић и Јован Јовичић.
- Није нам било много тешко да се спремимо. Навикли смо се из године у годину. Много је лепо глумити пред целом школом и поносити се што смо њени ђаци - одговорили су углас.
Дан школе прослављен је и у издвојеној јединици у Мачванском Причиновићу.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa