Инфо

12. новембар 2015.12. нов 2015.
САОПШТЕЊЕ ГРАДСКОГ ОДБОРА СРПСКЕ НАРОДНЕ ПАРТИЈЕ ШАБАЦ И ОПШТИНСКОГ ОДБОРА БОГАТИЋ

ОТВАРАЊЕ КАНЦЕЛАРИЈА ЗА САРАДЊУ СА РУСИЈОМ

Српска народна партија пружа подршку пољопривредницима шабачког краја и придружује се њиховим апелима ресорном министарству Министарству и Влади. Потребно је престати са неконтролисаним увозом живих свиња, меса, месних прерађевина, млека и млечних приозвода из ЕУ. Цео проблем настао је штетном применом Споразума о стабилизацији и придруживању (ССП), чиме је омогућен неконтролисан увоз прехрамбених производа из ЕУ, а српски сељак доведен у неравноправан положај са осталим актерима на тржишту.
СНП је прва покренула питање заштите српског сељака, посебно произвођача млека, угрожених штетном применом ССП. Српски сељак не може да се такмичи са сељаком из ЕУ који има десет пута веће субвенције, који није био бомбардован нити је имао санкције.
С тим у вези, главни циљ СНП, који скоријем периоду треба остварити, је стварање услова за отварање Канцеларије за сарадњу са Руском Федерацијом у Шапцу и Богатићу, а уз помоћ ресорних страначких одбора. Канцеларије у Шапцу и Богатићу ће бити место где ће наши произвођачи - пољопривредници моћи да се удруже како би своје производе да извозили на Руско тржиште по унапред познатој цени. Канцеларија у Шапцу би била оспособљена за уговарање и извоз воћа, а у Богатићу за извоз поврћа и стоке, а обе ће омогућити сигуран пласман производа на Руско тржиште. План је да ове канцеларије почну са радом током децембра текуће године и то истог дана и у Шапцу и Богатићу, када очекујемо посету председника СНП Ненада Поповића и представнике Руске амбасаде.
Градски одбор СНП Шабац Општинск

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa