Инфо

19. новембар 2015.19. нов 2015.
ИСТРАЖИВАЧКИ РАД УЧЕНИКА ШКОЛЕ ПРИМЕЊЕНИХ УМЕТНОСТИ

ГОСПОДАР ЈЕВРЕМОВОМ

Сваке године у сарадњи са Библиотеком шабачком Школа примењених уметности реализује изложбу „Култура ћирилице“ којом одају почаст значајним личностима из српске историје. Како је овогодишња тема Јеврем Обреновић ученици ИИИ3, образовног профила конзерватор-препаратор и позлатар, прошле среде, 18. новембра, нашли су се у улици која носи име једног од најистакнутијих личности шабачке историје.
- Ове године нам се учинило најзанимљивије да узмемо детаље фасада из Улице Јеврема Обреновића и на тај начин га представимо. Задатак им је да фотографишу, бележе све што им се чини занимљивим на ту тему. Чак није обавезно да то буде препознатљив мотив. Може ићи и до апстракције. Важно је да је инспирација везана за неки од детаља из улице. Њима је све то још конфузно али су се просто заморили тих класичних представа, портрета. Чини ми се да ће им ове године бити освежење и да ће просто дати машти на вољу и свом уметничком изразу на ту тему - уверена је проф. практичне наставе Милена Кијурина.
Истраживачки рад има за циљ реализовање идеје везане за уметничку композицију која ће бити састављена од ученичких радова на ову тему.
- Радимо нешто ново, другачије, а самим тим и занимљивије. Крећемо у потрагу за коју се надамо да ће нам дати довољно материјала али и инспирацију. На самом смо почетку али ћемо бити спремни за изложбу у априлу - рекла је Марија Јовичић, ученица образовног смера конзерватор- препаратор културних добара.
Иновативни приступ у раду није стран како професорима, тако ни ученицима Школе примењених уметности. Истраживање и рад на терену само су још један допринос њиховом уметничком изразу који је и претходних година показао сву даровитост ових младих уметника.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa