Инфо

19. новембар 2015.19. нов 2015.
ГРАД И РЕПУБЛИКА ФИНАНСИРАЛИ РАДОВЕ У ПОЦЕРИНИ

НОВИ ПУТЕВИ У МЕТЛИЋУ И ВОЛУЈЦУ

У поцерским селима Метлић и Волујац реализован пројекат ревитализације пољских путева, вредан скоро девет милиона динара
У сарадњи Министарства пољопривреде и града Шапца, ревитализовани су пољски путеви у Поцерини, у укупној дужини од око шест километара. Приликом прошлонедељног обиласка радова у Метлићу, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић истакао је да је овај пројекат пример доброг заједничког деловања републичке власти и локалне самоуправе.
- Пут који спаја Метлић и Кривају је важан за мештане оба села. Ова деоница је током прошлогодишњих поплава био једини проходан пут и веза између села. Најважније је да су овим радовима задовољни мештани Метлића и Криваје који ће сада лакше и брже долазити до својих њива. Вредност инвестиције износи пет милиона динара, од чега је држава издвојила три, а град Шабац два милиона динара, рекао је Зеленовић.
Мештани Метлића ће новим путем лакше и брже долазити до својих њива. Они подржавају идеју Градске управе да порез на имовину који се скупи на подручју одређене месне заједнице буде на располагању људима који живе у том месту, те да они самостално одлучују о томе на шта средства треба утрошити.
- Старим путем се тешко ишло и пешке. Камиони овуда никада нису могли да прођу, а једну приколицу морала су да вуку два трактора. Када би пала киша, ни тако се није могло до њива. Уређење пута ка Криваји нам значи доста. Брже и лакше ћемо долазити до нашег земљишта, што ће нам доста значити за производњу, навео је председник Савета месне заједнице Метлић Милан Ђурђевић.
Задовољан урађеним је и Живојин Мандић, одборник у Скупштини града из Метлића.
- Пут је веома доброг квалитета. Ово је пример како држава и град треба да сарађују. Захвални смо и Министарству пљопривреде и граду на овој инвестицији, јер је Поцерина пољопривредни крај, те нам свако побољшање услова за живот и рад значе доста, рекао је Мандић.
Дужина ревитализованог пута у Метлићу износи три и по колометра, за шта су град и република издвојили пет милиона динара. У Волујцу је уређено скоро два и по километра пољских путева, а вредност ове инвестиције износила је три милиона и осам стотина хиљада динара.
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa