Инфо

3. децембар 2015.3. дец 2015.
ПРИЧЕ ЗА РИПЛИЈА

900 ВРТЕШКИ РАДИО ШАПЦА

Скоро за неверовати али са таласа радио Шапца емитована је 900 емисија популарне ивијашке Вртешке или тачније девет стотина сати хумора, сатире и добре музике. Све је трајало веровали или не 18 година. Један од твораца популарне емисије Раде ерговић је истакао.
- Хвала пре свега слушаоцима и сарадницима те људима од радија са слухом. И ето рекорда којим се поносимо у нади да ће бити и већих јубилеја за тим који је издржао огроман притисак ритма. Све остало је нешто што носи ивијашки дух, блистао је ерговић а Бора Божанић, орђе Дамњановић и Светлана Љубић су се присећали колико првих корака толико и силних анегдота али по добру је лако ходати.
- Ипак у првом плану је велико признање стигло из Удружења књижевника Србије које је даровало за незаборав плакету да нас носи до нових јубилеја а да ће их бити сведочи и препознатљиви Бора који је у самом старту најавио 1.000 емитовања, уз добро расположење говорили су учесници, прави неимари доброг расположења које је доносило и бритко перо, зашто да не .
Почело је са добро вече ивијаши потом 400 издања Добро дошли ивијаши а од 1997. ето ивијашке Вртешке да заврти и дух у доброме правцу додаде неко. И тако се стиже до рекорда.
Наравно посебно место завређује Борис ивојиновић који је са Божанићем и ерговићем кројио почетак а после се лако ходало стазом задовољства.
У јубиларној емисији били су ту уз Рада: Драгомир урђевић, Борана Поповић, ивко Гавриловић, Јелена Кујунџић, Драган Мићић, ића Петровић, Драгана Миловић, Миољуб Дамњановић, Љубомир орилић, тренутна глумачка екипа те тонци који су све упаковали арко Николић, Бошко Бауер те Бранко Стојановић.
По љубави ка послу биће за неверовати даљина, по ономе што време носи материјала на претек. Тек да се зна, Вртешка је свевремена.
С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa