Инфо

3. децембар 2015.3. дец 2015.
ПОДРЖИМО АКЦИЈУ

ДАРУЈЕМО КОСУ, ДАРУЈЕМО СНАГУ

Недавним покретањем акције „Дарујемо косу, дарујемо снагу“ редакција најчитанијег магазина „Блиц жена“ пружиће женама оболелим од рака делић неопходног самопоуздања. Даривањем косе, допринеће се изради преко потребних перика за жене које су под хемотерапијом.
Довољно је само, када је у питању подручје града Шапца, отићи до првог фризера или у Стручну хемијску и текстилну школу и подарити најмање двадесет центиметара косе. Као подстицај свима онима који желе да учествују у овом изузетно хуманом гесту нека послужи за пример Јелена Милентијевић, извршна уредница у „Блиц жени“, која се због ове акције први пут у животу ошишала на кратко.
- Позивамо све колеге у Шапцу који имају фризерске салоне и који желе да нам се прикључе у овој хуманој акцији. Довољно је да косу коју одсеку својој муштерији не баце него донесу у нашу школу како би је проследили даље. Сви заинтересовани могу доћи на шишање и у нашу школу. Акција ће трајати све док има људи добре воље – рекао је Дејан Јовановић, наставник практичне наставе Стручне хемијске и текстилне школе.
Потребно је да коса буде најмање двадесет центиметара дужине како би могла да се употреби за израду перика. Може да буде и фарбана али не и превише оштећена вишекратним блајхањем. Како је за сваку перику потребно око четристо грама косе добродошле су и старе плетенице и репови.
Ако желите да учествујете у овој акцији, коју је подржало Удружење фризера Србије, Академија „Пањковић“, Компанија „Биомелем“ и Школа за негу лепоте Београд, позовите запослене у Стручној хемијској и текстилној школи Дејана Јовановића и Јелену Станојевић на бројеве телефона 063 318 172 и 064 252 84 10. Ваше мало њима ће значити све.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa