Инфо

3. децембар 2015.3. дец 2015.
МАЧВАНСКИ СУБНОР НАГРАДИО МИЛЕНКА КОВАЧЕВИЋА

МЕДАЉА БОРЦА ЗА МОТИВАЦИЈУ МЛАДИХ

Поводом 70. годишњице од Другог светског рата, општински одбор СУБНОР Богатића на челу са председником Миољубом Јосиповићем из Белотића и чланом Главног одбора ове организације Душаном Смиљанићем, наградио је медаљом борца Миленка Ковачевића, рођеног у селу Нова Кршља, код Лесковца у Хрватској за велики допринос организовању младих присталица СКЈ у Мачви.
Прознање му је уручено недавно у његовом стану у Београду, где живи окружен пажњом и сећањима на ратне дане проведене у Мачви.
- Одушевљен сам овом наградом и вашом пажњом. Ратних година у Мачви имао сам задатак да окупљам младиће, да их упознајем са НОВ и њеним победама, говорим о успесима Црвене армије и савезничких трупа на западу Европе и новом државном уређењу које ће бити предложено народу по завршетку рата. Омладинце смо организовали у Скојевске организације, присуствовали разним састанцима, које су држали старији другови са мештанима. Кретали смо се не само по селима Мачве, већ Поцерине и Јадра. Вршили смо и различите акције, као у Причиновићу, Клењу, Новом селу, Лешници... Требало је народу дати до знања да су партизани ту и да непријатељ неће моћи радити шта хоће, те да се ближи слобода, присећа се Ковачевић.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa