Инфо

3. децембар 2015.3. дец 2015.
У МУЗИКОЈ ШКОЛИ „МИХАИЛО ВУКДРАГОВИЋ“ ОДРЖАН ПЕТИ „ЈУВЕНТУС ФЕСТ“

У ЗНАКУ ОСНОВАЦА

Препуна сала Музичке школе „Михаило Вукдраговић“ била је прошле суботе више него добра подршка учесницима „Јувентус феста“. Јубиларни, пети по реду, у организацији Ученичког парламента и овога пута показао је сву раскош младих талената.
- Ове године Ученички парламент је одлучио да „Јувентус фест“ посветимо ученицима Основне музичке школе. Атмосфера је била опуштена. Све је прошло у најбољем реду. Организацијски је било много напорно. Искрено, нисмо се надали да ћемо стићи све на време да средимо али смо успели да одрадимо све како смо планирали. Већ сада размишљамо о следећем „Јувентус фесту“ и надамо се да ћемо организацијски надмашити овај јубиларни – рекла је Марина окић, председница Ученичког парламента.
ири у саставу проф. клавира Милош Милутиновић, проф. гитаре Бранислава укановић, проф. теоријских предмета Горан Спасић, ученици Основне и Средње музичке школе Мирко Јеремић и Милош Миловановић оцењивао је наступе тридесет једног такмичара у три категорије – класична, забавна и народна музика.
У категорији класичне музике победила је Милица Томић са „Варијацијама на руску тему“, у забавној Дуња Софронић која је извела песму „Кораке ти знам“, а у народној Зорана Мићановић са песмом „Сејдефу мајка буђаше“ уједно поневши титулу лауреата такмичења са освојених сто поена.
Овогодишњи „Јувентус фест“ имао је и своју новину. Пре наступа такмичари су се представљали путем видео бима што је допринело и већој професионалности техничке подршке коју су чинили ученици ељко Јеремић и Матија Продановић.
- Све је прошло у најбољем реду. Сарађивали смо са учесницима који су били одговорни. Поштовани су рокови снимање дан пре такмичења како би све било на највише могућем нивоу. Продукцијски нисмо на толикој висини као неки професионалци али смо то учинилина на најбољи могући начин. Сигурно је да ћемо следеће године покушати да будемо још бољи – уверен је Матија Продановић, заменик председнице Ученичког парламента.
Утисци међу учесницима се сабирају до следће године када ће, уверени смо, ови млади музички талентовани и образовани људи смислити нешто ново како би поново одушевили публику која је сваки наступ пропратила аплаузима и овацијама.
О. Г.

Најновији број

19. септембар 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa