Инфо

17. децембар 2015.17. дец 2015.
ДОБРОТВОРИ У ЦЕНТРУ ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ

ПРИРЕДБА И ПОКЛОНИ ЗА ШТИЋЕНИКЕ

Ученици и професори Економско трговинске школе посетили су Установу за децу и младе „Шабац“ и поделили новогодишње пакетиће корисницима
У шабачкој Установи за децу и младе прошлог уторка била је празнична атмосфера. Ђаци и професори Економско трговинске школе, уз подршку Луткарског позоришта Библиотеке шабачке организовали су пригодну представу, док је Слободан Петрановић Шарац, у улози Деда Мраза, поделио новогодишње пакетиће, чију су набавку финансирали ученици, запослени и поједини привредници. Организатори акције кажу да им је веома драго што су и ове године успели да усреће особе који бораве у овој установи и улепшају им дан.
- Велико нам је задовољство што већ шест година сарађујемо са „Кућом добре воље“. Током тих година трудили смо се да, уз велику помоћ Ученичког парламента и наших запослених које предводе психолог Јелена Гајић и педагог Катарина Стојићевић, обрадујемо младе који користе услуге ове установе. Велику захвалност дугујемо и привредницима који су нам помогли у реализацији ове акције, рекао је Велимир Кузмановић, директор Економско трговинске школе.
Ученички парламент радо учествује у овим акцијама, уз огроман одзив ђака.
- Сваке године организујемо низ акција које имају хуманитарни карактер. Различитим активностима скупљамо средства која усмеравамо тамо где је то најпотребније. На ову акцију, која је постала традиционална, веома смо поносни, навео је Димитрије Јовановић, председник Ученичког парламента.
Запослени у Установи за децу и младе захвални су на поклонима и пажњи, коју су хумани ученици поклонили њиховим штићеницима.
- Захвални смо ђацима и професорима Економско трговинске школе што мисле на наше штићенике и што им сваке године помажу. И током празника, наша установа ће већини њих бити дом, тако да им поклони, а посебно слаткиши које обожавају, значе пуно, рекла је Маријана Тадић, психолог Установе за децу и младе „Шабац“.
Наставак сарадње
У свакој кући, па тако и у „Кући добре воље“, празнични дани су период још веће среће и радости. Како смо чули, дружење које су пре неколико година ђаци и професори Економско трговинске школе започели са младим особама које бораве у овој установи, наставиће се и у будућности.
М.С.М

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa