Инфо

24. децембар 2015.24. дец 2015.
ГОДИШЊИ АИКИДО СЕМИНАР

У Част РиуЂи Танабеа

Шабачки Аикидо клубови „Шон“ и „Бушидо“ организовали су у недељу, у сали Економске школе, десети семинар аикидоа „Господин Танабе“, у част бившег амбасадора Царевине Јапан Риуђи Танабеа, дипломату који је у периоду свог боравка у Србији оставио значајан траг у Шапцу.
- Његова екселенција Риуђи Танабе обезбедио је много донација за наш град, за различите установе, клубове, а дао је значајан допринос реактивирању Клуба пријатељства „Шабац – Фуђими“ 2005. године, чију деценију рада такође обележавамо. Годишњи семинари су само мали знак захвалности за све што је учинио – истиче један од организатора, Бранко Јанковић, председник АК „Бушидо“.
Интернационални мајстори Велибор Весовић (председник Аикидо федерације Србије), Мирко Мрђа, однсоно Небојша и Бранко Јанковић, били су главни демонстратори нових техника у древној вештини. Вежбало је 80 чланова клубова из: Новог Сада, Лознице, Београда, Сремске Митровице, Аранђеловца и Шапца, а специфичност аикидоа најбоље описује податак да је најмлађи учесник имао 4, а најстарији 65 година.
Подршку семинару пружили су Амбасада Јапана у Србији, Спортски савез Шапца и шабачки Дом здравља.
Д.Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa