Инфо

31. децембар 2015.31. дец 2015.
ШАБАЧКИ ГИМНАЗИЈАЛЦИ ПРИРЕДИЛИ ЗАБАВНИ НОВОГОДИШЊИ ПРОГРАМ

НА КРИЛИМА МЛАДОСТИ

Песмом, музиком, плесом, имитацијама, монолозима ученици првог разреда са проф. Мирјаном Јевтић прошле среде, 30. децембра, привели крају прво полугодиште испративши уједно 2015. годину, а пожелевши добродошлицу 2016.
Годину, а самим тим и прво полугодиште проведено у клупама Шабачке гимназије, памтиће само по лепом. Поред многобројних школских обавеза мала група ученика прве године успела је, захваљујући проф. српског језика и књижевности Мирјани Јевтић, да одвоји време и за ваншколске активности и приреди својим другарима Забавни новогодишњи програм.
- Најбоље од свега овога било је што смо уживали док смо са друштвом вежбали. Једно велико задовољство и забава. Наша разредна Мира Јевтић приредила је јако добар репертоар који смо са уживањем увежбавали - рекао је Павле Ђурђевић, ученик И1 друштвено-језичког смера.
Током претпоследње вечери 2015. године на сцени Свечане сале Шабачке гимназије смењивали су се песма, музика, плес, монолози, имитације, а све у циљу да се забаве и развеселе другари и професори, који су сваки наступ пропратили одушевљеним аплаузима.
- Ову годину су обележиле неке лепе ствари како у школи тако и ван ње. Надамо се само да ће следећа година бити још боља. 2015. година је прошла, барем овде нама у Гимназији у весељу и шали. Тако ћемо и да је завршимо. Уживали смо. Цела екипа је радила с љубављу. Спријатељили смо се, а то је најважније - додао је Филип Јањић, ученик И6 рачунарског смера.
Расположени, весели, спремни да насмеју, током четрдесетпетоминутног програма показали су своје глумачко, певачко и плесачко умеће.
- Људи требају првенствено да се слажу, да се воле, разумеју једни друге, да не потцењују. Толеранција пре свега. Таква је и ова представа. Занимљива, забавног духа. Препоручила бих да је погледају, ако буде поново била следеће године. Захвалила бих се проф. Мирјани Јевтић, нашој разредној, која је све ово омогућила. Да није било ње ми не би ни успели у овоме - поручила је Тијана Младеновић, ученица И1, друштвено-језичког смера.
Сан сваког професора је да оствари најбољи могући контакт са децом, да их научи нечему али и да уживају кроз игру, рад, учење.
- После дужег времена сам постала поново разредни старешина. У првој анкети видела сам да имам изузетну децу која певају, играју, свирају, сликају, глуме. Мислила сам да је најлепши начин да се дружимо управо овај. Ове године водим Драмску секцију и са задовољством могу да кажем да је овај колажни програм открио многоструке таленте. Циљ ми је да направимо једну сјајну комедију за коју се надам да ћемо је играти више пута. Надам се и у нашем Шабачком позоришту а и шире - обећала је проф. Јевтић.
За крај, како то обично бива пред долазак Нове године, пожелели су другарима све најбоље.
- Желим им пуно петица, добар успех у школи, здравље, срећу, љубав - додала је Јована Милошевић, ученица И3 општег смера.
О. Гавриловић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa