Инфо

31. децембар 2015.31. дец 2015.
Од 1. јануара поЧело

електронско издавање граЂевинских дозвола

Првог јануара на снагу су ступиле одредбе Закона о планирању и изградњи и Правилник о поступку спровођења обједињене процедуре електронским путем. Наведеним актима прописано је да се размена докумената и поднесака између подносиоца захтева, надлежног органа - у овом случају Одељења за урбанизам и ималаца јавних овлашћења спроводи искључиво електронским путем.
Захтев за издавање локацијских услова, грађевинске дозволе, решења по члану 145, употребне дозволе, пријава радова, пријава темеља и објекта у конструктивном смислу, подношење захтева за прибављање сагласности на техничку документацију у погледу мера заштите од пожара и подношење захтева за прикључење објекта на комуналну инфраструктуру не могу се поднети у папирној форми на Јединственом шалтеру Градске управе града Шапца, већ се захтев подноси преко портала АПР.
Услов за подношење захтева јесте да подносилац захтева има електронски сертификат. Градска управа града Шапца је у обавези да у потпуности поштује важеће законе као и друга подзаконска акта, тако да овакав начин рада није слободна и произвољна одлука Градске управе града Шапца, већ законска обавеза.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa