Инфо

31. децембар 2015.31. дец 2015.
ГРАДОНАЧЕЛНИК У ПОСЕТИ ФИРМИ „ЧЕДАНИТ“

ПОРОДИЧНЕ ФИРМЕ СТУБ ПРИВРЕДЕ

Шабачка фирма „Чеданит“ регионални је лидер у производњи и промету фолија за домаћинство, а руководство предузећа у наредном периоду планира већи извоз на тржиште Европске уније
Од гараже до великог и модерно опремљеног производног постројења. Тако би се најједноставније објаснио пословни пут Чедомира Стевановића, власника фирме „Чеданит“, која данас представља балканског лидера у производњи фолија за домаћинство. Пре месец дана ово предузеће почело је са пословањем на новој локацији, у Северозападној радној зони. У наредном периоду повећаће обим производње и запослити нове раднике.
- Производњом фолија за домаћинство бавимо се већ двадесет година. Од 2010. године послујемо под именом „Чеданит“ д.о.о. У области производње алу-фолија, папира за печење и самолепљивих фолија остварили смо резултате какве није ниједна друга фирма на простору бивше Југославије. Тренутно запошљавамо 26 људи, а када производња у новом објекту почне у пуном планираном обиму, запослићемо још 14 радника, наводи Стевановић.
„Чеданит“ сарађује са највећим домаћим трговинским ланцима, за које производи робне марке, а значајан део робе дистрибуира и осталим продајним објектима. Улагањем у простор и опрему, планирају већи утицај на европском тржишту.
- Начин производње и паковања готових производа је већ на европском нивоу. Спремни смо да се такмичимо са најбољима из ове области, те нам је циљ да ускоро покажемо шта знамо и можемо на захтевном тржишту Европске уније, додаје наш саговорник.
Ову успешну породичну фирму прошлог четвртка посетио је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, који је нагласио да је обавеза града да створи што боље услове за рад привредника.
- Поносан сам на шабачке фирме које се труде и боре, као и на Шапчане који раде пуно како би нам свима било боље. Њима ће град увек бити поуздан партнер. Желим да се Шапчани увере да постоји јака привредна активност у нашем граду и да постоји много добрих примера, попут „Чаданита“. Треба нам више таквих фирми, траба нам више привредне храбрости. Иако се радујем када страни инвеститори долазе у Шабац, јер је то добра пословна политика, увек ме више обрадује када видим да нашу привреду носе успешне, локалне породичне фирме, нагласио је Зеленовић.
Подстицај развоју
Како би привредни амбијент у граду у следећој години био што бољи, град ће реализовати низ мера и активности као подстицај развоју. Уз спровођење Локалног акционог плана за запошљавање, као и захваљујући домаћим и страним инвестицијама, градоначелник очекује да у наредној години број запослених на подручју Шапца буде већи за две хиљаде.
М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa