Инфо

7. јануар 2016.7. јан 2016.
ВК „Шабац“ стартовао припреме

Нови тренер, старе амбиције

Док се у Београду игра Европско првенство у ватерполу, шабачки ватерполисти ушли су у припремни процес за пролећну полусезону у Првој А лиги. Пауза је за Шапчане завршена другог дана Божића, 8. јануара.
Најтежи део припрема је првих десет дана, када се акценат ставља на физичку спрему, кобиновањем пливања и рада у теретани.Тактика и уигравање остављени су за другу половину јануара.
У наставак борбе за плеј оф и пласман међу најбоље екипе Србије, Шапчани крећу са одређеним кадровским променама. Током зиме, на месту шефа стручног штаба, досадашњег тренера, Драгана Стругара, заменио је Балша Николић, који је као и његов претходник, током играчке каријере, између осталих, наступао и за Шабац. Николић ће водити екипу до краја сезоне. Чланови ВК „Шабац“, више нису ни центар, Борис Поповић, односно бек, Иван Рацков. Овај двојац каријеру ће, највероватније, наставити у Црвеној Звезди. Што се долазака тиче, екипи ће се ускоро придружити Никола Марковић, појачање из Црне Горе, а свакако ће бити још нових имена у саставу. Неколико ватерполиста је у оптицају.
- Част и изазов за мене. Играче познајем, то су добри момци, прави професионалци и ту сигурно неће бити проблема. Идемо корак по корак. Прво да обезбедимо плеј оф, а онда и тамо немамо намеру да се предамо било коме – истиче нови стратег Шапчана.
Лига се наставља 6. фебруара, када у Шапцу гостује другопласирана „Бањица“.
ТАБЕЛА: 1. ШАБАЦ 21; 2. Бањица 15; 3. Београд 15......7. Таш 3; 8. ЖАК 0.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa