Инфо

28. јануар 2016.28. јан 2016.
СВЕТОСАВСКИ ШАХОВСКИ ТУРНИР

БегуШ на Челу

Право организатора сваког шаховског турнира јесте да ограничи број учесника, међутим, ретко се укаже потреба да се та могућност искористи. Ипак, баш то се десило на овогодишњем Светосавском турниру Шабачког шаховског клуба. Капацитет је омогућавао око 50 такмичара, а више од 70 њих је желело да седне за таблу. Двадесетак шахиста морају чекати наредни турнир да наступе, а међу онима чије се име нашло на списку учесника, било је играча из целог округа, али и Републике Српске.
Традиционално брзопотезно надметање одиграно је у 15 кола, а највише успеха имао је Фиде Мајстор Драшко Бегуш. Победнички пехар и новчану награду освојио је захваљујући 12 и по освојених бодова. Пола поена мање имао је играч из Бијељине, Славко Росић, а такав учинак донео му је другу позицију. Треће и четврто место поделили су Шапчанин, Саша Пантелић и Марко Стојановић из Лозница. Они су имали 11 бодова. Ненад Пурић и Зоран Ђурић освојили су 9 и по бодова, што је било довољно за пету и шесту позицију.
Покровитељ турнира била је компанија „Галеб груп“. Осим редовних новчаних, обезбеђене су и робне награде за најуспешније.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa