28. januar 2016.28. jan 2016.
SVETOSAVSKI ŠAHOVSKI TURNIR

BeguŠ na Čelu

Pravo organizatora svakog šahovskog turnira jeste da ograniči broj učesnika, međutim, retko se ukaže potreba da se ta mogućnost iskoristi. Ipak, baš to se desilo na ovogodišnjem Svetosavskom turniru Šabačkog šahovskog kluba. Kapacitet je omogućavao oko 50 takmičara, a više od 70 njih je želelo da sedne za tablu. Dvadesetak šahista moraju čekati naredni turnir da nastupe, a među onima čije se ime našlo na spisku učesnika, bilo je igrača iz celog okruga, ali i Republike Srpske.
Tradicionalno brzopotezno nadmetanje odigrano je u 15 kola, a najviše uspeha imao je Fide Majstor Draško Beguš. Pobednički pehar i novčanu nagradu osvojio je zahvaljujući 12 i po osvojenih bodova. Pola poena manje imao je igrač iz Bijeljine, Slavko Rosić, a takav učinak doneo mu je drugu poziciju. Treće i četvrto mesto podelili su Šapčanin, Saša Pantelić i Marko Stojanović iz Loznica. Oni su imali 11 bodova. Nenad Purić i Zoran Đurić osvojili su 9 i po bodova, što je bilo dovoljno za petu i šestu poziciju.
Pokrovitelj turnira bila je kompanija „Galeb grup“. Osim redovnih novčanih, obezbeđene su i robne nagrade za najuspešnije.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa