Инфо

4. фебруар 2016.4. феб 2016.
ЗАДУЖБИНСКО ДРУШТВО „ПРВИ СРПСКИ УСТАНАК“ МИШАР ОРГАНИЗУЈЕ

СРЕТЕЊСКЕ СВЕЧАНОСТИ

Поводом сећања на почетак Првог српског устанка и васкрс српске државе Задужбинско друштво „Први српски устанак“ и Православна црквена општина Мишар организоваће „Сретењске свечаности 2016“. У суботу, 13. фебруара, у 18 часова у Шабачком позоришту биће отворена изложба слика Мишарске ликовне колоније од 1999. до 2015. године. Сат времена касније одржаће се Скупштина задужбинског друштва, а од 19:30 Омладинско позориште „Вожд“ извешће представу „Путујуће позориште Шопаловић“ Љубодрага Симовића.
Испред споменика на Мишару од 11 часова у понедељак, 15. фебруара, свештенство Шабачке епархије одржаће помен Карађорђу и изгинулим јунацима. После поздравне речи и полагања венаца извешће се пригодан културно-уметнички програм. За све заинтересоване организован је бесплатан превоз. Полазак је у 10:30 испред Дома синдиката, а повратак у 12 часова.
Гусларско вече у Културном центру у суботу, 20. фебруара, са почетком у 18 часова, приредиће Добрило Аранитовић, Душан Симић, Филип Рајковић и гуслари Славко Алексић, Чедо Чавић, Петар Остојић, Милорад Шаровић, Милена Марић и Милутин Гвозденовић.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa