Инфо

4. фебруар 2016.4. феб 2016.
ПРВА А ЛИГА ““ 8. КОЛО

Рутински у дербију

ВК „Шабац“ ““ ВК „Бањица“ 16:8 (6:4, 3:0, 4:3, 3:1)
Градски базен. Гледалаца 800. Судије: Рагач (Београд) и Станојевић (Јагодина). Делегат: Марјановић (Београд) Искључења: Шабац 6, Бањица 7.
ШАБАЦ: Алексић (кап), Петровић, Марковић 2, Пролић, Носовић 3, Ешкерт 5, Цар, Матовић, Тенжера 1, Лончарић 1, Шормаз 3, Балакирев, С. Поповић, Укуманов 1. Тренер: Николић
БАЊИЦА: Борисављевић, Томић 1, Митровић 1, Лукић 2, Радуловић, Великић (кап) 1, Аџић, Радоњић 1, Јапунџић, Бараћ, Касум 1, Смиљевић, Влаховић, Вићковић 1. Тренер: Миленковић
Где је стао у 2015. години, ВК „Шабац“ наставио је и у 2016. Првопласирани тим дочекао је другопласирани, али домаћи нису дозволили да се Београђани и понадају да могу направити изненађење.
Дерби првог пролећног кола, шабачки клуб је дочекао са новим тренером и неколико измена у играчком саставу, али што је најважније, резултати се не мењају у односу на прву полусезону. Само је прва четвртина личила на дерби меч две најбоље екипе лиге, док је у преостала 24 минута, „Шабац“ био знатно бољи ривал, што показује и коначан резултат. Први период био је обрачун напада. Одбране су биле успаване, те је и број голова практично био једнак броју напада ривала. До 4:4 играло се гол за гол, али је своје добро вече, чувар мреже домаћих и нови капитен, Дарко Алексић, наговестио крајем овог периода. Добре одбране су омогућиле контре Шапчана које Шормаз и новајлија, Ешкерт претварају у голове за плус два на првој паузи. Све евентуалне дилеме око победника, однела је већ друга четвртина. У овом делу, „Шабац“ је личио на тим који нема конкуренцију у Првој А лиги. Дефанзива је била беспрекорна, Алексић несавладив, а у нападу, Ешкерт доминира на центарској позицији, лоптама га „хране“: Шормаз, Носовић, Марковић, Лончарић, Тенжера, Укуманов. Плус два постаје плус пет, односно плус шет на уласку у последњих осам минута. Одбрана није капитулирала све до средине треће четвртине, Поповић је на голу наставио где је стао Алексић, а сигурна предност дала је прилику тренеру Николићу да пружи прилику и играчима са мањом минутажом. Своје место међу стрелцима нашло је чак седам играча Шапца. Нешто више од осталих у Бањици, показао је Лукић. У следећем колу „Шабац“ гостује у Земуну.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa