Инфо

4. фебруар 2016.4. феб 2016.
ПОЧЕЛО ПРИЈАВЉИВАЊЕ ЗА СУШАРЕ

ШАНСА ЗА ВЕЋУ ЗАРАДУ

Пријављивање пољопривредних произвођача за пројекат “Рурални развој након поплава“ почео је прошле седмице и траје до 19. овог месеца. Пројекат предвиђа набавку четири мобилне сушаре за воће, поврће и зачинско биље, које ће корисницима на располагању бити бесплатно. Спроводе га Дирекција за пољопривреду и град Шабац у сарадњи са имплементационим партнерима, АСБ из Аустрије и Иницијативном за развој и сарадњу. Вредност пројекта је 240.000 евра, од чега један део улаже град, а други имплементациони партнери.
-Подршка пољопривредним произвођачима кроз овај пројекат обухвата едукацију изабраних корисника и економску подршку кроз кооперацију Социјалним предузећем. Познато је да пољопривредници најчешће продају сировине, а на овај начин створиће се додатна вредност и моћи ће да зараде 30 до 50 одсто више. Социјално предузеће ће бити направљено када пројекат крене и оно се оснива да би се роба лакше пласирала. Сушени производи ће се паковати, а на амбалажи ће бити име и презиме произвођача. Све то ће бити по европским стандардима, наводи Андријана Сакић, асистент на пројекту.
Едукација подразумева пет тродневних семинара о унапређењу пољопривредне производње и пет тродневних семинара о предузетничким вештинама.
Пољопривредни произвођачи могу учествовати у пројекту ако имају пребивалиште на територији града Шапца, најмање два радно способна члана у домаћинству, више од 0,5 хектара обрадиве површине у власништву или закупу и минимум 20 ари засада под воћем или поврћем. Образац пријаве могу преузети у месним канцеларијама, код градског повереника и у Дирекцији за пољопривреду. Пријаве са пратећом документацијом се шаљу на адресу Дирекције за пољопривреду града Шапца, Војводе Бране 2, Шабац, а могу и лично да се однесу.
Првих неколико дана, од када траје пријављивање, показало се да је интересовање пољопривредних произвођача велико.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa