Инфо

4. фебруар 2016.4. феб 2016.
ШАБАЧКИ БИЛДЕРИ СРБОСЛАВ ЛАЗИЋ И СЛОБОДАН ГРУЈИЧИЋ ВРЕДНО ТРЕНИРАЈУ ЗА КУП СРБИЈЕ

ЉУБАВ ВЕЋА ОД СВИХ НЕДАЋА

Србослав Лазић државни и балкански првак у „физик“ категорији, док Слободан Грујичић очекује напад на трон у својој „боди класик“ категорији. Тренирају сами, без тренера, клуба и икакве финансијске помоћи
Србослав Лазић и Слободан Грујичић, наши суграђани, успешни су млади људи и спортисти. Иако у свом граду немају клуб, Србослав је првак државе и Балкана, а Слободан то планира да постане, свако у својој категорији. Они су бодибилдери.
Обојица су почели да се баве овим спортом из љубави. Знају да пара нема и да их неће бити, али љубав ће увек бити присутна и идеја водиља.
- Сами тренирамо, све плаћамо, клуб немамо, али је зато успех већи. На такмичењима наступамо као чланови „Партизана“ из Бора ““ каже Лазић.
Активно се такмиче од пре две године. Кажу да се зенит у овом спорту достиже тек после 30. године, а они имају 26. Лазић је све успехе постигао у „физик“, категорији, док Грујичићева ““ „боди класик“. Свакодневно се спремају за Куп Србије 23. априла у Београду на којем се очекује учешће више од 500 такмичара.
- Очекујем да се нађем у „топ три“ у својој категорији, док Лазић напада прво место. Вредно тренирамо, два пута дневно. Тренера немамо, али имамо вољу и то даје резултате ““ истиче Грујичић.
Да је лако, није, а да је напорно, јесте. Километри и километри истрчани сваког јутра, стотине и стотине килограма подигнутих из бенча или из чучња. А, тек исхрана.
- Много енергије потрошимо док тренирамо. То све треба да надокнадимо. Поједемо дневно 1,5 до два килограма меса. Исхрану базирамо на високопротенским намирницама, са мало угљених хидрата. Од поврћа користимо само оно зелено ““ причају Лазић и Грујичић.
Када се свему овоме додају додаци у исхрани, као и чланарина за теретану, бодибилдинг делује као скуп спорт. Повреде су, такође, саставни део овог спорта. Наши саговорници кажу да су веома могуће и да морају да воде рачуна да до њих не дође. Оно што се очекује када се стане пред жири који оцењује наступе јесте савршен однос и пропорција тела и мишића. Оцењује се комплетна фигура.
Ова два момка су спремна и за веће изазове. На предстојећем Купу Србије сигурно ће осветлати образ нашег Шапца, и надамо се, остварити своје планове.
Успеси на сваком такмичењу
Пре Купа Србије, Лазић и Грујичић имају наступ и у Ваљеву на фестивалу спорта. Лазић, поред титуле државног и првака Балкана, има и титуле на Трофеју Чачка, Бора и сребро са Трофеја Београда. Грујичић је на државном првенству освојио 6. место, у „физик“ категорији, а такмичења у Ваљеву и Београду биће прва на којима ће се окушати у „боди класик“ категорији.
Н.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa