Инфо

4. фебруар 2016.4. феб 2016.
ШЕСНАЕСТИ СКУП ЛОВАЦА МАЧВАНСКОГ РЕГИОНА

СКРИВЕНИ ТУРИСТИЧКИ ПОТЕНЦИЈАЛ

Овогодишњи традиционални сусрет ловаца у Дреновцу, остаће упамћен по топлом времену и четири острељене лисице. Дом културе, у Дреновцу, био је стециште ловаца Мачванског региона, који се окупљају сваке прве суботе у фебруару, у истоименом месту да уз лов предатора обнове стара пријатељства да се друже и стичу нова познаства али и нешто ново сазнају.
Више од двеста ловаца, традиционалног дружења, угостили су представници Ловачког удружења из Шапца. После традиционалног ловачког доручка и детаљнијег упуства о начину извођења самог лова у атару, ловци, распоређени у штандове и погон више од три сата, газили су око петстотина ““ хектара, дреновачког атара, колико су тог дана успели да покрију. Пролазило се кроз шуме, трстике, канале и угаре. У том покривеном делу, четири лисице нису имале среће да лукавим бегом и обрисом репа, избегну прецизном оку ловаца. Милан Трифуновић, Зоран Малетић, Горан, Гајић и Милан Томић, били су “прави“™“™ ловци тог фебруарског јутра, јер су - испоставило се на крају лова само они били сигурни стрелци.
Иначе, та манифестација ““ одавно је, превазишла скуп ловаца, само је проблем што нико у тој ловној секцији али и Месној заједници не препознаје ту и неки вид туристичке активности. Подсећања ради, да кажемо да се некада ту окупљало до петстотина ловаца, а можда је и време да та манифестација пређе у трајање од два дана, уз едукативни програм о ловству, као привредној грани са додатним делом културолошког наслеђа старе Мачве. Сасвим природно али и изводљиво зашто не покушати наредне године. Време је“¦
Иначе, шабачки ловци до краја месеца одржаће и годишњу Скупштину, на којој ће бити анализиран минули рад и одређена нова годишња чланарина, а после следи и нов скуп ловаца, јер година је изборна.
Б.П.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa