Инфо

4. фебруар 2016.4. феб 2016.
ПОСЛЕДЊИ ТРИМЕСТАР ТРУДНОЋЕ

НЕМА ГЛУПИХ И СРАМНИХ ПИТАЊА

У овом периоду може доћи до непредвиђених компликација због тога је од велике важности чешће консултовати изабраног лекара
Чешће посете изабраном гинекологу
Последњи триместар трудноће је период када може доћи и до превременог порођаја, због тога су неопходне учесталије посете изабраном гинекологу. Приликом тих прегледа се прати положај плода, будућим мајкама објашњава на какве промене посебно треба да обрате пажњу. У задња три месеца, код жена са високо ризичном трудноћом обавезно је урадити класичан ултра звук, као и 3Д ултра звук који је данас доступан свима.
Без напорног рада
Ово је време када трудница треба да да себи на “значају“ и што више “лешкари“. Нема дизања тешких ствари, напорног рада.
Збогом тесној гардероби
У овом периоду нема више места за тесне ствари у вашем гардероберу. Наиме, иако, у последње време будућим мамама све теже пада да се одрекну уских фармерки и хеланки, стручњаци су сагласни да овакав начин одевања, због здравља плода треба избегавати.
Витаминска исхрана
Из употребе би требало избацити грицкалице и газирана пића. У овом периоду акценат ставити на витаминску исхрану. Што више воћа и поврћа.
Сваку промену пријавити лекару
Уколико трудница осети јаку изненадну главобољу, крвни притисак почне да расте, дође до изненадног крварења и других нелагодности обавезно треба да се обрати свом изабраном гинекологу, или помоћ потражи у Саветовалишту за труднице, где истовремено може добити одговоре на све што је интересује. Нема ни глупих ни срамних питања.
Текст настао у сарадњи са бабицом

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa