Инфо

4. фебруар 2016.4. феб 2016.
„МАЊЕЖ“ ЗА БЕГ ОД СТВАРНОСТИ

МИР, КОЊИ, ХРАНА И ВИНО

Ново руководство „Мањежа“ поред реновирања ресторана припрема и проширење понуде за своје госте. Посебно изненађење очекује парове који на Дан заљубљених посете ово место
Мачване и Поцерце увек је спајала љубав према коњима и кафани. Обе ове страсти имају исту адресу, шабачки Хиподром. Да бисте посетили ресторан „Мањеж“ не морате доћи на трке, јер они раде и када коњи одмарају.
-Од када је Хиподром, седамдесетих година прошлог века, премештен са локације данашњег Тркалишта на место где се сада налази, у оквиру њега постоји и угоститељски објекат. Кафана се прво звала „Зелени ранч“ и држао ју је чувени угоститељ Драган Анђелковић Чокачија, а касније је наставио његов син Слободан. Осамдесетих година прешла је у својину ТУРО „Сава“ и од тада носи име „Мањеж“, подсећа на историју овог објекта Оливера Цар, члан новог менаџмент тима ресторана.
Оно што их издваја од других ресторана у граду јесте управо одвојеност од града. Окружени природом посебно су погодни за породице. Велики број коња, који је увек у шталама или на стази, чини ово место посебно занимљиво деци. Добродошли су и власници паса да са својим четвороножним пријатељима овде нађу мир од свакодневне вреве града.
-Жеља нам је да породични део Шапца направи искорак из града. Ресторан је у пријатном, зеленом амбијенту и дише са природом. Одмакнути смо од пута, па је безбедно за децу, а планирамо да им отворимо и играоницу, како би они могли да се забаве док њихови родитељи уживају у нашој башти, каже Оливера.
„Мањеж“ препоручује дуга традиција, али како се не живи од старе славе, уводе се и неке новине. Нова управа је реновирала ресторан, али и то је урађено у складу са окружењем у ком се налазе.
Поред свакодневне понуде, простор се може изнајмити и за приватне прославе. Располажу банкет салом капацитета од 100 до 120 места, као и летњом баштом у коју се може сместити и до 150 људи. За оне који желе мир, ту је ВИП салон са двадесетак места, који је издвојен и погодан за пословне састанке. Гостима суботом и недељом угођај употпуњује оркестар „Музиканти“ својом пријатном музиком.
За већину је у ресторану, ипак, најбитнија храна. Поред традиционалне кухиње, незаобилазног роштиља, у понуди је и риба, као и пасте. Оно што их издваја од других јесте понуда дивљачи на менију. Уз добру храну, неизоставно је и квалитетно вино.
Верују да ће, у договору са Коњичким клубом, својим гостима ускоро моћи да понуде и вожњу фијакером.
Ове године на Хиподрому ће се одржати 12 тркачих дана, од априла до краја октобра. Изложба паса такође је постала традиционална на овом месту. Поред тога, планирају и изложбу цвећа на пролеће, што би се савршено уклопило у читав амбијент.
Како се ближи 14. фебруар, који се у највећем делу света обележава као Дан заљубљених, глобални тренд испратиће и на „Мањежу“. За тај дан припремљен је посебан љубавни мени.
-Волите се стално и пуно, а у Дану заљубљених измерите количину љубави. Гледајте се у очи 14. 02. у ресторану „Мањеж“ уз лагану музику и љубавни мени. Нека чаробни зачини покрену нову мелодију ваших срца. Будите наши гости, поручује Оливера Цар.
Позивамо Вас да дођете тамо где коњи поново јуре, где миришу ораснице и домаће пите, где се служи риба уз најбоља вина, где „Музиканти“ просипају најлепше звуке тамбурице.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa