Инфо

25. фебруар 2016.25. феб 2016.
ПОЛАЗНИЦИМА ПРОЈЕКТА „ЗАМИСЛИ И РЕАЛИЗУЈ“ КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА МЛАДЕ ДОДЕЉЕНИ СЕРТИФИКАТИ

ИДЕЈА НА ПРЕТЕК

Започет у новембру прошле године четворомесечни курс показао велику заинтересованост средњошколаца за писање и реализацију пројеката у различитим областима интересовања
Иако је пројекат „Замисли и реализуј“ Канцеларије за младе града Шапца био предвиђен да траје само два месеца због изузетног одзива срдњошколаца продужен је на четири месеца. Током тог периода уз дружење, размењивање идеја, учење савладали су технику писања пројеката која ће им у наредном периоду омогућити реализацију појединих акција из различитих области.
- Изузетно сам задовољан њиховом активношћу на овом пројекту који је и осмишљен као интерактивна настава у којој су могли да учествују сви. Размењивали смо идеје, ишли буквално корак по корак шта, како, где треба одрадити, решити праву ситуацију у право време. На основу претходног искуства могао сам да им помогнем. Срећан сам јер смо мало подигли ниво те свести друштвеног активизма у граду међу средњошколцима ““ рекао је Петар Максић, вођа пројекта, прошлог четвртка приликом доделе сертификата.
Учеснике курса највише су занимале хуманитарне и еколошке акције, али и реализација фудбалских, кошаркашких и међушколских турнира.
- Било је много идеја различитих људи који су се одазвали на овом пројекту. Доста тога смо научили. Пре свега како да од једне идеје све то реализујемо. Ми ћемо сигурно покушати да спроведемо све идеје у дело. Почећемо малим корацима а видећемо за касније. Неки од нас већ почели су да пишу пројекте ““ одушевљена је Марина Ћирић, ученица Школе примењених уметности.
Задовољан постигнутим био је и Небојша Николић, ученик Техничке школе Шабац, који се нада да ће у наредном периоду реализовати еколошки пројекат.
- Било нам је супер. Имали смо сјајне професоре. Млади се интересују више за спорт, али и за економију, екологију. Имали смо један пројекат који смо радили у склопу нашег тима везан за чишћење реке Саве. Видећемо са професорима да ли ће прихватити. Презадовољан сам ““ додао је Небојша.
Око осамдесет одсто полазника успешно је завршило курс који ће, како су истакли у Канцеларији за младе, наставити да живи даље кроз њихову реализацију.
- Желели смо да подстакнемо све младе у нашем граду и покажемо им да све оно што замисле могу да реализују уз нашу помоћ. Надам се да смо у томе успели бар у оном делу када је у питању учење како да то ураде. Ту смо за све њихове идеје. Надам се да ће управо сви ови млади људи који су дошли овде и завршили курс имати праве идеје и на прави начин их изнети нама. Заједничким снагама надам се да ћемо их и реализовати ““ уверена је Наила Мехмедовић, директорка Канцеларије за младе.
Пројекат „Замисли и реализуј“ само је још један доказ како се добром идејом и спровођењем оваквих и сличних акција могу подстаћи млади, али и чути идеје које подржава и град Шабац.
- Јако ми је драго што је Канцеларија за младе и кроз овај пројекат показала да је лидер у стварању могућности младих. Посебно ми је драго што је овај пројекат показао велику заинтересованост код средњошколаца. Очекујем да након овог пројекта и након пројекта „Ти можеш све“ кроз који је расписано сто активности за младе у Шапцу они више никада неће имати ту могућност да на одговор кроз анкетирање кажу да никада и ништа у Шапцу у свом животу као млади не могу да промене ““ истакао је Милутин Станковић, одборник у Скупштини града.
О. Гавриловић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa