Инфо

25. фебруар 2016.25. феб 2016.
ТЕКВОНДО

Пет медаља за шапчане

Шабачки теквондо наставио је са успесима на турнирима најјаче Г1 класе. Отворено Првенство Словеније (“Словенија Опен 2016“), у Марибору донело је пет медаља у наш град, две сребрне и три бронзане медаље.
Тек у финалу заустављени су Милош Гладовић (ТК “Летњиковац Еликсир“) који је, као и сви остали такмичари, наступао за национални тим, односно кадеткиња Ана Тијанић (ТК “Шабац“). Милоша је у категорији до 58 кг, у финалу зауставио Грк, Георгиос Симитсис, савладавши га резултатом 5:4, пре тога, Гладовић је савладао три ривала. Ану је, у борби за злато категорије до 33 кг, савладала Аустријанка, Татјана Филиповић.
Сениорску бронзу у свој град донео је Иван Пурешевић (ТК “Летњиковац Еликсир“), а будућност шабачког теквондоа представљају и кадети, Матеја Вучинић (ТК “Шабац“) и Бојан Стефановић (ТК “Летњиковац Еликсир“), освајачи бронзи на турниру у бившој југословенској републици.
Иако неће имати медаље као успомену на такмичење у Марибору, запажене борбе имали су Иван и Марко Карајловић, оба (ТК “Летњиковац“), поражени у борбама за одличја, односно Марко Лазић и Дуња Сарић, такође заустављени на корак од медаља.
Наредног викенда следи “Зрењанин Опен 2016“.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa