Инфо

3. март 2016.3. мар 2016.
ВЛАДИМИРЦИ: МАРТОВСКЕ ПОПЛАВЕ

ДОБРАВА И ПРВИ ХАРАЧ

Почетком марта поплава, истина не великих размера, али довољно да окупи штаб за ванредне ситуације и упузори на оно што би могло да нас сачека. Истина по речима председника штаба Милорада Милинковића брзо се реаговало а, вода још брже повукла. Штета је симболична.
- Није честа појава да реке и потоци у бујичном сливу тако рано почну са изливањем. Протекле недеље током ноћи између села Вучевица и Церовац, Добрава је похарала ливаде, а потом се вратила у ток. Слично је било и на Вукодражу и Вишњици а, екипа која је обишла Драгојевац и Прово није нашла ништа тежу слику. Сава је засад под контролом а, и надаље смо даноноћно спремни да се боримо са евентуалним изазовима уз жељу да нам се поплава од пре пар година не понови, каже Милинковић.
Ту челни човек штаба и општине Владимирци указује на значај акумулације у Вукошићу који је немерљив.
- То језеро је спас за све а, посебно за оне хиљаде хектара до Саве који би избегли поплаве а имали и обезбеђено заливање. Десетина милиона кубика воде би се зауставило и ти токови били безбедни а, житељи општине мирни без страха за домове, стадо и усеве. Ово је само упозорење, надамо се да даље неће бити проблема, каже председник штаба.
Уколико буде слуха и све се уради да предупреди поплаве, ето мирних и зима и пролећа у долазећим годинама.
С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa