Инфо

3. март 2016.3. мар 2016.
ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О СОЦИЈАЛНОЈ И ЗДРАВСТВЕНОЈ ЗАШТИТИ

НИКО НЕ СМЕ БИТИ ЗАБОРАВЉЕН

Прошлог четвртка у Дуњића кући градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и представници 28 удружења потписали су уговоре о финансирању и суфинансирању пројеката удружења грађана у области социјалне и здравствене заштите. За ове намене из буџета града опредељено је више од 11 милиона динара.
Славиша Савић, секретар Удружења параплегичара Мачванског округа, навео је да су њихова два пројекта део суфинансирања неких других пројеката. Један пројекат је намењен основном финансирању организације, а други превозу особа са инвалидитетом.
-Познато је да у граду Шапцу не постоји организован превоз за кориснике инвалидских колица. Град је на овај начин подржао и финансирао наш превоз комбијем Црвеног крста. На нашу срећу, град подржава и друге наше активности и добар део њих финансира се из средстава Градске управе, навео је Савић.
Лука Младеновић из Међуопштинског удружења слепих и слабовидих захвалио се Градској управи и истакао да за њих ово значи да могу да наставе са својим активностима.
Средства је добило и Хуманитарно удружење “Ана“. Весна Милетић се, испред овог Удружења, захвалила Градској управи на подршци коју им пружа пуне три године. Новац ће искористити за набавку оброка за 20 људи из руралног подручја.
-Посебну захвалност дугујемо Одељењу за друштвене делатности које нам пружа изузетну помоћ и подршку и стручне савете без којих нашу идеју не бисмо могли да спроведемо у дело овако ефикасно. Наш пројекат “Топли оброк за сиромашне у руралним срединама“ добио је ове године 160.000 динара. Тако ћемо моћи да наставимо да хранимо 20 људи у руралним срединама, навела је Милетићева.
Милан Васић, директор Центра за социјални рад, истакао је да је ово још један доказ да у Шапцу нико не сме да буде заборављен.
Небојша Зеленовић је рекао да се град заиста труди да омогући својим грађанима живот достојан човека.
-Социјална заштита није само социјална помоћ него и укључивање људи да буду део овог друштва и система. Најбољи начин да их укључимо у свакодневни живот је да им помогнемо да се запосле. Тако ће се мање издвајати и за социјалну помоћ, навео је градоначелник.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa