Инфо

17. март 2016.17. мар 2016.
БАРАЖ ЗА ПЛЕЈ ОФ ПОЗИЦИЈЕ

ЛЕН снови Шапца

Бараж за плеј оф позиције јесте прилика за „Шабац“ да се поново, после 12 година, домогне европског такмичења, али пето место је сан и преостала три учесника. Иако сви радо пребацују терет фаворита на домаћина, сваки од ривала је уверен да има квалитет за међународно такмичење
Све што смо постигли до сада, што смо градили током сезоне, треба пресликати на бараж, а онда и плеј оф. Јесте нас „Бањица“ намучила у 1. колу, јесте нас „Београд“ једини победио, јесте „Наис“ искуснији за дуеле са екипама из региона, али наша амбиција се зна, прво место и Европа. Није нам „Војводина“ у мислима у овом тренутку, јер није она много слабија од осталих екипа, али не желимо да пропустимо прилику да обезбедимо Европу на нашем базену ““ истиче капитен, Дарко Алексић.
- Надамо се да ће нас навијачи подржати и сада. Они су заслужили европски ватерполо, ми имао обавезу да се и њима одужимо и захвалимо за све. Најлепша захвалност биће резултатска ““ додаје Мирослав Петровић.
Док чекамо старт тродневног такмичења осврнућемо се на сезоне ривала које ћемо гледати на Градском базену.
ВК „НАИС“ ““ Нишлије су после другог места у лиги (регуларни део) прошле сезоне, добили позив да наступе у Регионалној лиги. У дуелима са екипама из окружења нису се баш прославили. Остварили су једну победу и један реми, уз десет пораза, завршивши такмичење на зачељу. На нишком пливалишту, савладали су загребачки „Медвешчак“ 11:10 и играли нерешено са Примирцем из Котора, 9:9. Пружили су добар отпор Соларису из Шибеника, али и Будви, екипи која се пласирала у А1 лигу. Колико незгодни могу да буду, показали су у Купу Србије, где су до последње четвртине водили борбу у Крагујевцу, против Радничког, али су поражени 10:8.
ВК „БАЊИЦА“ ““ ВК „Партизан“ има најбољу ватерполо школу у Европи, а последњи степеник пред наступ за наш највећи клуб за ватерполисте ове школе је играње у Бањици. Практично други тим Партизана прошле сезоне освојио је прво место у Првој А лиги Србије са чак 38 бодова. У овом шампионату, у 1. колу, били су на домак победе против Шапца, имали плус два неколико минута пре краја, али су на крају „положили оружје“, док су у Шапцу били равноправни у првом делу. Осим ових пораза, само су изгубили у Новом Саду, док су два пута били бољи од Београда, јединог тима који је поразио лидера.
ВК „БЕОГРАД“ ““ Много актуелних ватерполиста Шапца, наступало је за „ајкуле са Таша“. Један период у каријери, капицу престоничана носио је и тренер Балша Николић. Дуго су стабилан прволигаш. Иако су у баражау претходне сезоне испали у нижи ранг, управо од Шапца, реорганизација и фузија су их вратиле у елиту. Створили су респектабилан састав који је губио само од Бањице и најбоље екипе у лиги, а победника да једном и савлада.
Распоред
Петак: Бањица ““ Наис (18), Шабац ““ Београд (20); Субота: Бањица ““ Београд (18), Шабац ““ Наис (20); Недеља: Београд ““ Наис (18), Шабац ““ Бањица (20)
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa