Инфо

17. март 2016.17. мар 2016.
СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ КОЦЕЉЕВА

НОВА ГРАДИЛИШТА

На прошлонедељној, вероватно последњој седници коцељевачког парламента у овом сазиву, приликом разматрања закључка о измени и допуни програма обнове објеката јавне намене оштећених поплавом и клизиштем на подручју ове општине у мају месецу 2014. године истакнуто је да ће се наставити изградња мостова, санација клизишта, уређење водних токова, као и да ће ускоро почети реконструкција појединих школских и здравствених објеката.
Пре но што су одборници усвојили оперативни план одбране од поплава за воде другог реда општине Коцељева за текућу годину председник Скупштине општине Верољуб Матић је најавио да ће ускоро почети радови на изградњи преграда на Змајевцу и Козарици, притокама Тамнаве у Каменици. Очекује се да ће ова инвестиција, вредна више од 40 милиона динара, у будућности смањити могућност поплава у овом коцељевачком селу.
- Били смо жртве поплава 2014. године. Јасно је да више није могуће у доброј мери предвидети падавине, њихово трајање и количину. Најбоље кроћење тих вода јесу мале и велике акумулације које ће се касније користити за заливање пољопривредних површина - рекао је Матић.
Током разматрања Локалног акционог плана за унапређење положаја Рома у наредне четири године представник ромске популације у коцељевачкој скупштини, Зоран Петровић изјавио је да је у поређењу са другим локалним самоуправама у нашој земљи општина Коцељева привукла највише средстава у задње две године.
- Образовање је рак рана ромске заједнице па смо акценат управо ставили на школу. Има негодовања зашто новац иде само у школу али у ту школу иду и ромска деца. У Драгињу у школи имали смо бибер цреп а сада имамо најсавременију покривку, урађен је мокри чвор, електроинсталације су реконструисане - истакао је Петровић и додао да је у току реализација пројекта бесплатних ужина у овој образовној установи.
- Пројекат ће трајати 18 месеци а бесплатне ужине имају сви ђаци у школи у Драгињу, и српска и ромска деца. Обезбедили смо продужени боравак за децу са слабијим школским постигнућима - рекао је одборник Зоран Петровић.
На седници су, између осталог, усвојени и бројни извештаји о раду за прошлу годину као и програми за 2016. јавних предузећа и установа са подручја коцељевачке општине, али и ребаланс буџета ове локалне самоуправе.
В. Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa