Инфо

17. март 2016.17. мар 2016.
ГОДИШЊИ ПРОГРАМИ КОРИШЋЕЊА ЗЕМЉИШТА ДО 31. МАРТА

РЕД У ИЗДАВАЊЕ ЗЕМЉИШТА

Министарство пољопривреде саопштило је да је Влада Србије чврсто решена да уведе ред у издавање пољопривредног земљишта и апеловало на локалне самоуправе да поштују законске обавезе и да своје годишње програме коришћења земљишта донесу у законски прописаном року до 31. марта
Министарство напомиње да је закључак Владе, донет 11. марта, којим се препоручује локалним самоуправама да размотре могућност да се пољопривредницима који користе земљиште без правног основа дозволи да пријаве површину земље коју користе до почетка маја и да истовремено плате накнаду за њено коришћење, само прелазно решење до примене нових законских одредби.
Агроекономске 2016/2017. године почеће да се примењује нови закон који ће ставити тачку на деценијске злоупотребе државног земљишта и наношење енормне штете у републичком, покрајинском и локалним буџетима, истичу у Министарству пољопривреде.
Министарство наводи да поводом нетачних информација датих од стране покрајинских и локалних званичника жели да обавести пољопривреднике, али и ширу јавност да су Влада Србије и Министарство пољопривреде и заштите животне средине чврсто решени да уведу ред у издавање пољопривредног земљишта.
- Апелујемо на локалне самоуправе да поштују законске обавезе и да своје годишње програме коришћења земљишта донесу у законом прописаном року до 31. марта 2016. и тиме омогуће пољопривредницима са своје територије да равноправно учествују у надметању и легално користе државно земљиште, наводи се у саопштењу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa