Инфо

24. март 2016.24. мар 2016.
СЕРТИФИКАТИ ЗА ПОЛАЗНИЦЕ ЕДУКАТИВНОГ ПРОГРАМА ЗА ЖЕНСКО ПРЕДУЗЕТНИШТВО

ПРИЛИКА ЗА ЗАРАДУ

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић уручио је прошлог уторка сертификате женама које су успешно завршиле едукативни део програма за подстицај женског предузетништва. Градоначелник се захвалио свим учесницама које су прошле курс који је организовала Марија Иванковић Јуришић у сарадњи са Градом.
-Нема развоја ни Србије ни Шапца ако жене у том развоју немају своје место, ако немају прилку да почну да зарађују. Ако немају прилику да зарађују више. Жене су стуб наших породица и стуб развоја нашег друштва. Ја заиста желим да Шабац буде место у којем ћемо у наредном периоду запослити 1.000 жена, које ће од свог знања моћи да живе боље, рекао је градоначелник Небојша Зеленовић.
Након завршеног едукативног дела програма, жене које су се пријавиле за програм женског предузетништва очекују конкретни кораци.
-Почетком априла бавићемо се текстилом, а рад настављамо у групама. Жене које су одлучиле да се баве текстилом имаће обуке из ткања, чуће из личних примера како изгледа рад у задрузи и имаћемо предаваче који ће нам директно „предати занат у руке“. Од 10. априла почињемо обуке за жене које су се определиле за производњу хране. Направићемо конкретне оброке и учити како се комбинују намирнице и употребљава зачинско биље, објаснила је Марија Иванковић Јуришић чланица градоначелниковог тима задужена за развој женског предузетништва.
У наредном периоду учеснице програма за развој женског предузетништва очекује обука и из шивења, плетења, хеклања, а учиће и од посластичара и најистакнутијих произвођача зимнице у Србији.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa