Инфо

24. март 2016.24. мар 2016.
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ: ДОМ ЗДРАВЉА

ПРЕГЛЕДАНО 946 ЖЕНА

Покретни Мамограф је после четрдесет дана у Владимирцима и поред спорадичних кварова укњижио 946 превентивна прегледа што по речима директорке Ковиљке Самарџија Перић значи пуно за општину са око 17.000 становника и да није било кварова стигло би се до прижељкиваног броја од 1.200 прегледаних жена.
- Ту је помогао и бесплатан превоз који је обезбедила општина за заинтересоване жене. Била је ово прилика да се важан преглед уради и, хвала свима од надлежнох министарства преко Фондације Б92 и локалне самоуправе. Жене су биле презадовољне бесплатним прегледом такорећи на кућном прагу без силних чекања, задовољна је директорка Дома здравља.
Током пролећа по њеним речима следи посета најудаљенијим селима, која немају амбуланту у жељи да се помогне најугроженијима.
- Уз лекара обавиће се и најнеопходније анализе, тако да ће се створити слика о здрављу оних које даљина онемогућује да чешће дођу на преглед. Ту очекујемо помоћ општине без које тешко било коју акцију можемо реализовати, каже директорка.
Намера је да се искористи и могућност конкурисања за програме обогаћивања услуга, народски речено, корак по корак.
С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa