Инфо

24. март 2016.24. мар 2016.
ПРЕЗЕНТАЦИЈА ФИЛОЛОШКОГ ФАКУЛТЕТА У БИБЛИОТЕЦИ ШАБАЧКОЈ

ВЕТАР У ЛЕЂА

У дворани “Винавер“ у Анексу, прошлог четвртка је организовано представљање Филолошког факултета из Београда. О пријемном испиту, смеровима, условима студирања и осталим питањима који муче матуранте, говорили су проф. др Александра Вранеш, декан Филолошког факултета, проф. др Љиљана Марковић, продекан за финансије, Лазар Грушановић, студент продекан и студенткиње из Студентског парламента.
- Према статистикама из наше Студентске службе, Шабац даје велики број студената на Филолошком факултету, који је један од најпопуларнијих и најразвијенијих факултета са 13.042 студента. Интересовање је велико, сваке године добијамо више места од Министарства и повећавамо број студената. Прошле године је уписано преко 1.400, кажеГрушановић.
У публици су били ученици средњих школа, од којих је највише било матураната из Шабачке гимназије. Неки су сигурни у свој избор, као Верица Лујић, која намерава да упише студије шпанског језика, а неки се још увек двоуме, попут Данаје Корнарос, која жели да упише медицину и да постане спортски лекар ““ Филолошки смер ми помаже у учењу страних језика, што ће ми много значити уколико се запослим у иностранству. Мада, нисам се још увек сасвим определила, још увек постоји могућност да упишем неки од страних језика.
Према речима Кристине Арсеновић, ова акција је још једна у низу која потврђује да је Библиотека на правом путу, да усмерава младе људе и помажеме им да се определе за студије, да им да ветар у леђа.
После званичног дела предавања, заинтересовано ученици су постављали питања студентима из Студентске службе.
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa