Инфо

31. март 2016.31. мар 2016.
КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ ГРАДА ШАПЦА КРЕНУЛА СА РЕАЛИЗАЦИЈОМ ПРОЈЕКТА „МАЛА МАТУРА“

И РОДИТЕЉИ СЕ ПИТАЈУ

Сусретом са родитељима и децом која су се пријавила за похађање бесплатне припремне наставе прошлог петка званично је отпочела реализација пројекта „Мала матура“ Канцеларије за младе града Шапца.
- Ово је била прилика да родитеље упутимо у то шта ће деца радити и са ким ће сарађивати. Током овог пројекта контролисаћемо како напредују, да ли усвајају градиво онако како смо замислили уз повратну информацију да ли су задовољни, пре свега, услугом која им се пружа кроз овај пројекат. Надамо се да ће бити задовољни и да ће постићи све резултате које су замислили и уписати жељене школе - рекла је Наила Мехмедовић, директорка Канцеарије за младе града Шапца.
Око стотинак осмака из школа са територије града Шапца током наредног периода имаће прилику да утврди постојећа и стекне нова знања из основних предмета математике и српског језика, као и предмета који су заступљени у комбинованом тесту: историје, биологије, географије, хемије и физике.
- Одзив ученика је одличан. Ђаке смо поделили у две групе углавном по оценама из математике - напредну где су четворке и петице и другу где су двојке и тројке. То је урађено како би могли да прате наставу сходно већ стеченом знању. Ово је трећа година како се пројекат реализује, а овај родитељски састанак је јако добар зато што ћемо тако моћи да остваримо сарадњу са родитељима што је стварно неопходно јер је ово битан корак за децу. Неопходна им је свака помоћ и подршка, а на неки начин и контрола - уверена је проф. математике и физике Нађа Тршић, координатор пројекта.
Пројекат „Мала матура“ осмишљен је како би се свим основцима на територији града Шапца пружила могућност да добију бесплатну стручну помоћ око припреме за предстојећи завршни испит, али и да се омогући свим свршеним професорима и наставницима који тренутно немају трајно запослење у својој професији да стекну искуство преносећи своје знање на будуће матуранте.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa