Инфо

31. март 2016.31. мар 2016.
ГРАЂАНСКИ ВОДИЧ КРОЗ БУЏЕТ ГРАДА

ПРИСТУПАЧНИЈИ ГРАЂАНИМА

Градска управа града Шапца донела је први Грађански водич кроз буџет града. Овај документ помоћи ће грађанима да боље сагледају буџет ““ начине на које се пуни градска каса, на шта се новац троши, који су најважнији пројекти који ће се финансирати из овогодишњег буџета, као и како је Град Шабац реализовао пројекате укључивања грађана у буџетски процес. Осим најважнијих информација о планираном буџету за 2016. годину, овај документ пружа и информације о околностима и смерницама приликом састављања буџета.
Водич ће олакшати сналажење у најважнијем финансијском документу Града Шапца и учинити буџет приступачнијим и разумљивијим.
Ову акцију спроводи Градска управа града Шапца у сарадњи са Балканском истраживачком мрежом (БИРН Србија) и НАЛЕД, у оквиру пројекта Партиципативно буџетирање. Увођењем праксе учешћа грађана у процес доношења одлуке о локалним буџетима, овај пројекат за циљ има да ојача улогу коју медији, цивилни сектор, представници локалне привреде и грађани имају у демократским процесима на локалу. Такође и да ојача кредибилитет одлука јавне администрације. Пројекат су подржале Европска унија у оквиру ИПА програма „Подршка цивилном друштву 2013“ и Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије.
Пројекат финансирају ЕУ у оквиру програма „Подршка цивилном друштву 2013“ и Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом Владе РС.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa