Инфо

2. септембар 2010.2. сеп 2010.
ЛДП ПРОТИВ САЛОНСКОГ БАВЉЕЊА ПОЉОПРИВРЕДОМ

СЕЛО НА НУЛТОЈ ТАЧКИ

Потпредседница Скупштине Србије и потпредседница ЛДП-а Јудита Поповић недавно је посетила Шабац. Том приликом, са новинарима је поделила нову страначку стратегију о пољопривреди, а потом посетила сеоска газдинства у Маовима и Штитару. Поповићева сматра да су за опоравак пољопривреде најбитнији нови закони, при чијем настојању би учешће узели и сами произвођачи
Ми из ЛДП-а смо одлучили да поведемо нову политичку стратегију према пољопривреди, и због тога смо кренули по Србији. Желимо да чујемо шта пољопривредници имају да кажу ““ објаснила је разлоге своје посете потпреседница републичког парламента, и додала, да су овакви обиласци учестали у предизборним кампањама, тренуцима када политичари обилазе народ и причају бајке, дају лажна обећања. Међутим, по речима Поповићеве, још нико није пустио пољопривреднике да сами причају о својим реалним проблемима и потребама.
Поред опште кризе, српско село погодиле су велике временске непогоде. Штете од поплава и града су огромне, а држава, како наводе у ЛДП-у нема стратегију да помогне.
За нашу државу све је елементарна непогода! И када роди и када рода нема, и када пада киша и када је суша. Пољопривредници су дошли до тачке када не могу да занемаре свој рад, улагања и губитке. Немају више залиха ни могућности да плате штету. Доведени су на “нулту“ тачку са које нема помака, а држава не преузима одговорност. Ресорно министарство се оправдава мањком пара у буџету. Чињеницом да је ове године за пољопривреду опредељено дупло мање пара него лане, и ту се прича завршава ““ каже потпредседница ЛДП-а.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa