Инфо

7. април 2016.7. апр 2016.
ОТВОРЕНО ПРВЕНСТВО ШАПЦА У ТЕКВОНДОУ

Гости из 12 дрЖава

Традиционални међународни теквондо турнир „Шабац опен“, окупио је, ове године, у хали „Зорка“, 570 такмичара из 12 држава, 26 клубова, а по први пут, учествовала је и једна национална селекција, репрезентација Словачке.
- Хвала свима који су дошли, који су прихватили наш позив, морамо бити задовољни одзивом с“™ обзиром да је истовремено и врло јак турнир у Немачкој. Већ смо створили традицију од овог турнира, број учесника је све већи, а ми се трудимо да уводимо и иновације. Користили смо електронску опрему, специјална октагон борилишта. Гости су задовољни организацијом, добили смо похвале, а посебно ми је драго да напредујемо и што се квалитета борби и учесника тиче. Велики број бораца јесте лепа слика, а још лепше је уживање у квалитетном теквондоу, истиче председник клуба организатора ТК „Шабац“, Јован Дедић.
Словаци нису први пут у Шапцу, али први пут су наступали као репрезентација, а како кажу, дошли су да напредују кроз рад и учење од бораца из развијенијих, теквондо, земаља.
- Бивша Југославија, а посебно Србија и Хрватска, могу послужити као узор многим државама. Ове је теквондо далеко популарнији него, рецимо, у Словачкој.
Репрезентативци остварују сјајне резултате на најјачим турнирима, највећим такмичењима. Све то је резултат посебног система рада и тренинга који ми желимо да усвојимо, а борбе су прилика и да видимо где смо у овом тренутку ““ рекао је председник Теквондо асоцијације Словачке.
Борбу за медаље и трофеј водили су: сениори, јуниори, кадети и две категорије пионира (6-8 и 9-11 година), у А и Б категорији, мушкој и женској конкуренцији. Најуспешнији сениорски клуб био је „Зрењанин“ испред Змаја, Летњиковац Еликсира и репрезентације Словачке. Клуб домаћин „Шабац“ најуспешнија је екипа у јуниорској и кадетској конкуренцији, ТК „Змај“ најбољи је међу старијим пионирима, односно „Шабац“ међу млађим. „Шабац“ је освојио и прво место у укупном пласману.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa