Инфо

2. септембар 2010.2. сеп 2010.
ГРАДОНАЧЕЛНИК ШАПЦА У ПОСЕТИ ПРЊАВОРУ

ГРАДИЛИШТЕ КРАЈ ДРИНЕ

Градоначелник Шапца Милош Милошевић прошле среде са сарадницима боравио је у Месној заједници Прњавор и том приликом посетио градилишта у чијем финансирању учествује Град Шабац. Један од најважнијих послова је обалоутврда реке Дрине у дужини од 600 метара, што ће у великој мери заштитити најплодније земљиште овог краја
Половина деонице је завршена и предстоји градња још стотину метара. Трошкове од 30 милиона динара финансирају Град Шабац са 10 милиона и ЈП „Србијаводе“ са 20 милиона динара. За преосталих 200 метара обалоутврде средства се очекују од Републичке дирекције за воде.
Дарко Јањић, директор Водопривредног центра Сава-Дунав ЈВП „Србијаводе“, наглашава неопходност ове инвестиције јер постоји могућност да до сада урађено буде оштећено. Ефекат заштите може дати једино објекат изграђен у целини, објашњава Јањић.
Миливоје Тарлановић, мештанин Прњавора и један од власника 202 угрожене катастарске парцеле, задовољан је односом Града Шапца и Републике према дугогодишњем проблему плављења и одношења плодне мачванске земље. Посебну захвалност, у име житеља Прњавора, упутио је градоначелнику Милошевићу који, како је рекао, маниром српског домаћина решава проблем на који многи раније нису обраћали пажњу.
Обалоутврда је значајна и за безбедност новоизграђеног изворишта за водовод у Прњавору, у који је, током протеклих неколико година, уложено 70 милиона динара. Са тог места предвиђено је водоснабдевање још десет мачванских села, укључујући Липолист и Петковицу. Преко Беле Реке систем ће бити повезан са извориштем у Табановићу. То значи да ће здраву пијаћу воду имати и Десић, Метковић и Варна.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa