Инфо

7. април 2016.7. апр 2016.
ИЗГРАДЊА ТРОТОАРА У ЦЕНТРУ ГРАДА

НА РЕД СТИГЛЕ ВОЈВОДЕ БРАНЕ И КНЕЗ МИХАИЛОВА

Током протеклих десетак дана обављају се радови на ширењу мреже тротоара у централном градском језгру
Изградња тротора у улици Војводе Бране олакшаће кретање свим пешацима, а посебно Шапчанима који су чланови Удружења параплегичара Мачванског округа, чије се просторије налазе у овој улици.
- Ми смо имали много проблема због лошег тротоара, међу којима су и превртање колица. Пре три месеца смо поднели захтев за реконструкцију, наша молба је брзо услишена на радост свих чланова удружења, рекао је Радушко Јанковић, председник Удружења параплегичара Мачванског округа.
Дужина улице Војводе Бране и тротоара који се реконструишу је 170 метара. Вредност радова на уређењу износи 2.6 милиона динара, а извођач радова је фирма “Рефлекс“ из Мајура.
- Схватили смо потребу Удружења параплегичара чије су просторије овде и одлучили да одмах на почетку сезоне реконструишемо тротоар у овој улици. Ово је само један од десет тротоара које тренутно изводимо, имамо више од 20 градилишта у овом тренутку, што значи да Шабац заиста живи, да имамо пуно посла и да ће град бити све лепши и лепши, рекао је Владимир Недељковић, директор Јавног предузећа за управљање грађевинским земљиштем.
Недостатак тротоара у делу улице Кнез Михаилова, паралелно са Великим парком, годинама уназад отежавао је кретање пешака у овом делу града. Ускоро, и овај проблем ће бити решен, захваљујући инвестицији од 750. 000 динара.
- Уређује се 110 метара тротоара у Кнез Михаиловој улици. Тротоар ће бити широк 1. 8 метара. Средства су обезбеђена из буџета Јавног предузећа за управљање грађевинским земљиштем, а радове смо почели на захтев мештана, који су нам упутили молбу у децембру прошле године, навео је Недељковић.
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa