Инфо

7. април 2016.7. апр 2016.
Да ли ШАПЧАНИ знају?

КО СУ КАНДИДАТИ ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИКА

Локални избори су одувек били грађански, комшијски. Гласало се за човека, људе, своје пријатеље. У последње четири године ове чињенице губе на смислу. Како се отети утиску да, ево у самом финишу предизборне кампање за локалне изборе, поједине листе нису изашле са именима својих кандидата за градоначелника? За неке мање странке и листе може се пронаћи разлог, али не и за оне највеће. Владајуће. Горе у Београду.
Али да оставимо престоницу по страни. У Шапцу су само две листе јасно ставиле до знања бирачком телу ко су им кандидати за градоначелника. Једна је листа коју предводи актуелни градоначелник Небојша Зеленовић под називом „Небојша Зеленовић-Шабац је наш“, која га је поново предложила за ту функцију, а друга је листа „др Војислав Шешељ ““ Српска радикална странка“ која је за градоначелницу Шапца предложила др Љиљану Станимировић. Шта је са осталима? Да ли прво место на листи, односно, ласкава титула носиоца листе, аутоматски значи да је та особа и кандидат за градоначелника Шапца?
Владајуће странке у Србији, на локалне изборе изборе излазе на листама које носе имена својих лидера, а још увек нисмо чули ко су им кандидати за градоначелнике. Новопечени Шапчанин, академик проф. др Мирко Керкез, је носилац листе „Ивица Дачић ““ СПС-ЈС-КП“, др Слободан Поповић предводи листу „Александар Вучић ““ Србија побеђује“. До сада се нико из странака које чине ове две листе није огласио и Шапчанима саопштио ко је њихов кандидат за градоначелника. Ко, испред ових листа може да одговорно говори о свом плану за Шабац у наредне четири године. Актуелни градоначелник Небојша Зеленовић је два пута, позвао носиоца листе коју предводи др Слободана Поповића на јавну дебату, коју је овај одбио, односно условио. Др Поповић је најпре затражио од Зеленовића да на дебату изађе са Александром Пајићем, другим на локалној листи „Александар Вучић ““ Србија побеђује“. Ако Зеленовић прихвати овај услов, чека га још један. Мора да направи митинг пред 5.000 људи па ће др Слободан Поповић тек онда са њим изаћи на дебату. Дакле, прво са другим на листи и митинг пред 5.000 људи. Није споменуто да ли довезених са више од 80 аутобуса као они. Или су у питању гафови на митингу пред Вучићем у Шапцу?
Да ли ће Шапчани до краја кампање имати прилику да у јавној дебати односно Тв дуелу чују јасна размишљања, сазнају конкретне планове И ставове два или више кандидата за градоначелника није познато.
Можда зато што др Поповић није кандидат за градоначелника иако је носилац листе? Да ли је други на листи онај прави, или је само елоквентнији и политички поткованији?
О томе ће већ одлучити људи који нису из Шапца, повереници или координатори који су у шабачком СНС присутни од 2012. године. Шта то значи за грађане? Остаје нам још неколико дана да сазнамо.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa