Инфо

7. април 2016.7. апр 2016.
АЛО ШАБАЦ

КАНДИДАТ ПОД ДЕЈСТВОМ ВУЧИЋА

Напијеш се тако на кумовој крсној слави, присутној тетки добациш да ћеш јој дати сваки милиметар свог живота, а неком грлатом деди који све време прича да је наша економија урушена бесно одбрусиш: “Ниси попио лекове“. Супруга те после опаучи торбом у главу испред лифта кад кренете кући, уз обавезно: “Стоко пијана“.
Сутра ујутру се отрезниш, зовеш уз грижу савести кумове госте и извиниш се свима понаособ, укључујући и тетку и деду, а они кажу: “Добро, нема везе, свакоме се деси да понекад пресиса“.
Тако то бива када направите неку свињарију под дејством алкохола.
Међутим, свињарије под дејством Вучића много су горе. Тај вата боље од шљивовице. Само, за разлику од шљивовице ““ Вучић кад увати, не пушта.
Када је просечан Србин видео кандидата СНС за градоначелника Шапца на предизборној конвенцији, мора да се запитао: “На којим ли је овај дрогама?“ У питању је, наиме, парафраза оне старе српске питалице када видите некога да ради нешто баш необично, па га онако пријатељски упитате: “Је ли, сине, на којим си ти дрогама, кеве ти?“
Међутим, мало је глупо да кандидата за градоначелника Шапца питате ““ на којим си ти дрогама, кеве ти ““ макар то било и метафорички. Мада би он сигурно то схватио буквално.
-Ма какве дроге! Ајте молим вас! Попио сам једно три дупла Вучића на екс, пре митинга, па сам можда мало чудно деловао ““ објасниће вам несуђени градоначелник. Ваљда једини кандидат на изборима који се бави спонтаним растеривањем бирача, уместо да ради обрнуто.
Кандидат СНС Поповић Слободан толико је био под дејством Вучића на предизборној конвенцији да је обећао присутном Вучићу сваки милиметар, сваки секунд наших живота, па је после тог епохалног говора изгледао бар 180 милиметара краће него иначе. Кажу да је то уобичајено код људи из Вучићеве странке ““ што дуже причају о премијеру, све су краћи. То се у стручној литератури зове - “увучићивање“.
У питању је чудноват процес. У Србији се, наиме, за последње четири године оформила већа група људи која Вучића посматра из ракурса карактеристичног за поглед кочијаша кад управља кочијом. И они Вучића гледају у део тела у који кочијаш силом приликом гледа коња, али ниједан кочијаш нема намере, у вези са коњем, какве ови разноврсни типови имају у вези са Вучићем. У питању је покушај класичног увлачења. На власт. А да би се увукли на власт морате најпре да се увучете Вучићу. Е, то је то “увучићивање“.
Тако да ће извлачање олупине Титаника из океана бити малецки подухват кад једног дана почну да извлаче ове наше.
Није искључено да напредњаци организују прикупљање милиметара за Вучића, што неће бити претерано компликовано, с обзиром да је кандидат за градоначелника хирург, те зна да сецне тамо где треба, милиметар по милиметар. Па ће се ваљда накупити за наставак реформи.
-Ми у Шапцу спремни смо за победу, чак смо и халу Зорка назвали по Зорани Михајловић, којој морамо дати сваки километар наших живота, да би што брже иградила аутопутеве ““ само је ово фалило у Поповићевом историјском излагању.
И као што вам после пијане славе кажу: “Добро, нема везе, свакоме се деси да понекад пресиса“, тако ће и Поповићу по свему судећи већ 25. априла рећи: “Добро, нема везе, свакоме се деси да понекад буде кандидат за градоначелника“.
Дража Петровић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa