Инфо

14. април 2016.14. апр 2016.
КАМПАЊА ДИЈАБЕТОЛОШКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ

СИГУРАН ГЛАС

Дијабетолошки савез Србије реализује кампању “Сигуран глас“ која има за циљ подизање свести јавности о многобројним проблемима особа са дијабетесом, којих у нашој земљи има преко 700.000.
У оквиру кампање, испред старе Робне куће, Дијабетолошки савез Србије је у понедељак организовао потписивање петиције грађана у циљу унапређења положаја особа са дијабетесом у нашој земљи и указивања надлежним институцијама Републике Србије на потребе адекватног лечења и контролисања дијабетеса.
Поред прикупљања потписа, грађани Шапца су имали прилику да изврше индивидуалну процену ризика за настанак дијабетеса типа 2 и да провере ниво шећера у крви.
Петицијом, која је део активности у оквиру кампање „Сигуран глас“, од надлежних институција се тражи обезбеђивање већег броја педијатријских ендокринолога за рад са децом оболелом од дијабетеса; већа доступност трачица за мерење шећера у крви за оболеле и увођење нових лекова на листу Републичког фонда за здравствено осигурање који представљају најбољу терапију за оболеле од типа 2 дијабетеса.
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa